Cephe tahrir el Suriye, İdlib’de Teftenaz hava alanını kontrol altına aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
27 Şub 2018 / Sal 13:28
/ 60 Kez Okundu
| |

Suriye silahlı rejim muhaliflerinden Ahrar El Şam ile Nurettin Zengi Tugaylarının geçen hafta birleşerek oluşturduğu ’Cephe tahrir Suriye’, El Kaide’nin Suriye kolu olan ’Heyet tahrir el Şam’dan Batı Halep’deki bazı yerleşim yerleri ve İdlib yakınlarındaki Teftenaz hava alanının kontrolünü ele geçirdi

Suriye silahlı rejim muhaliflerinden Ahrar El Şam ile Nurettin Zengi Tugaylarının geçen hafta birleşerek oluşturduğu ’ Cephe tahrir Suriye’, El Kaide’nin Suriye kolu olan ’Heyet tahrir el Şam’dan Batı Halep’deki bazı yerleşim yerleri ve İdlib yakınlarındaki Teftenaz hava alanının kontrolünü ele geçirdi.
Cephe Tahrir Şam, Halep’in batısında bulunan Heyet Tahrir el Şam’ın en büyük karargahı olan ‘El Fevc 46’yı, Han el As el, Rif el Muhendisin, Kefr Kermin, Erum el Suğra ve Erum El Kübra’nın kontrolünü ele geçirdi.
Cephe Tahrir el Şam önceki gün de İdlib kırsalında bulunan Kah, Atma, Akrabat’ı Halep kırsalında ise Tekad, Besratün, Tedil köylerini aldı.
Kefr Nebil, Has, Kefruma kasabalarında yüzlerce kişi, Heyet Tahrir El Şam’a karşı ayaklandı ve Cephe tahrir el Suriye’yi destekleyen gösteriler yaptı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.