Çerkezköy TSO, Ukrayna’da fuar açılışı yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çerkezköy TSO, Ukrayna’da fuar açılışı yaptı
02 Mar 2018 / Cum 12:22
/ 31 Kez Okundu
| |

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ukrayna’nın Zaporizhzhya şehrindeki iş gezisinin ikinci gününde Kozak Palace’de organize edilen fuarın açılışı yapıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ukrayna’nın Zaporizhzhya şehrindeki iş gezisinin ikinci gününde Kozak Palace’de organize edilen fuarın açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, "Bu fuarda, ortak amacımız, iş dünyasının değerli temsilcileriyle ekonomik ve ticari işbirlikleri için yeni fırsatlar oluşturma gayreti ve çabasıdır" dedi.
Ukrayna’nın Zaporizhzhya şehrinde iş gezisi düzenleyen Çerkezköy TSO, buradaki ikinci iş gününde Kozak Palace’de organize edilen sanayi fuarında tanıtım yaptı. Çerkezköy’deki birçok firma fuar alanında stantlarını kurarak Ukraynalı iş adamları ile ikili görüşmeler sağladı.

Başkan yardımcısına bilgi aktardı
Başkan Kozuva ve beraberindeki heyet, Zaporizhzhya Belediye Başkan Yardımcısı Valeri Edelev ile bir araya geldi. Türk iş heyetini Ukrayna’da ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Edelev, iş dünyasında da Türkiye ile sürekli alışveriş halinde olduklarını söyledi. Başkan Süleyman Kozuva da fuarda açılan stantlar hakkında Başkan Yardımcısı Edelev’e bilgi aktararak, misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.

Kozuva, Ukraynalı iş adamlarını Türkiye’ye davet etti
Fuarın açılış töreninde konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Zaporizhzhya Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olduklarını kaydetti. Kozuva, "Hepinizi şahsım ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası adına saygıyla selamlıyorum. Kardeş Odamız, Zaporizhzhya Ticaret ve Sanayi Odasına bu nazik daveti için teşekkür ediyorum. Bugün burada ülkelerimizin ekonomik gücüne ve geleceğine inanan, küresel yatırımcılarla bir araya geldiğimize inanıyorum. İçimizde sektörlerinde, dünyanın önde gelen saygın isimleri olduğu gibi, dünya ekonomisinde rol almak isteyen genç girişimcilerimiz de mevcut Türk özel sektörü olarak yaşadığımız coğrafya ve bölgemizin, profesyoneller için fırsatlar bölgesi olduğunu biliyor ve bunun bütün dostlarımız tarafından bilinmesi için de çaba gösteriyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasının bulunduğu bölge, Türkiye’nin en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden birisidir. Saray ve Kapaklı ilçelerimizle birlikte dört Organize Sanayi Bölgesi bulunan Çerkezköy ilçesi, lojistik açıdan, kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımlarına sahiptir. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içerisinde 30’a yakın sanayi kuruluşu bölgemizde yer almaktadır. Bunlar Avrupa ve dünya çapında firmalardır. Bu bakımdan kardeş odalarımızın temsilcileri ve iş heyetleri başta olmak üzere küresel iş dünyası temsilcilerini ülkemize davet ediyoruz" dedi.

"Her türlü desteği sunuyoruz"
Kozuva konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:
"Kendi üyelerimize de girişimcilik konusunda her türlü desteği sunuyor, onlara da dünyada yeni pazarlara giriş imkanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün de inanıyoruz ki, bu fuarda ortak amacımız yine iş dünyasının değerli temsilcileriyle ekonomik ve ticari işbirlikleri için yeni fırsatlar oluşturma gayreti ve çabasıdır. Bu düşüncelerle sözlerine son verirken nazik davetinize ve fuar organizasyonunda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyor, ülkesinin geleceği için adım adan siz değerli girişimcilerimize başarılar diliyorum."
Kozuva’nın ardından konuşan Türkiye-Ukrayna İş Adamları Derneği Zaporizhyha Temsilcisi Mesut Erk, Başkan Kozuva ve iş gezisindeki Türk iş adamları heyetine davetlerini kırmayıp geldikleri için teşekkür etti.
Ukraynalı iş adamlarının da konuşmasının ardından Building Sprinter 2018 fuarının açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Çerkezköy TSO heyeti tüm stantları tek tek ziyaret etti.
Fuardaki açılış programının ardından iş gezisi heyeti Zaporizhyha’da bulunan likör fabrikası ile mermer, geri dönüşüm fabrikalarını ziyaret ederek üretimler hakkında bilgi aldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.