Çermik’te okuma yazma seferberliği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çermik’te okuma yazma seferberliği
16 Şub 2018 / Cum 11:17
/ 34 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen okuma yazma seferberliği projesi kapsamında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde okuma yazma seferberliği başlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen okuma yazma seferberliği projesi kapsamında Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde okuma yazma seferberliği başlatıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan, ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan başkanlığında yürütülen okuma yazma seferberliği projesi çerçevesinde, Çermik’te okuma yazma seferberliği başlattıklarını belirterek, ilçe merkezi ve kırsalda yaptıkları çalışmalar neticesinde ilçe genelinde 3 bin 846 kişinin okur yazar olmadığını tespit ettiklerini söyledi. Bozdoğan, alanda yapılan tespitler neticesinde ilçe genelinde okur yazar olmayan 3 bin 846 vatandaşın okur yazar olabilmeleri için en kısa zamanda bu vatandaşlara ulaşıp okur yazar olmalarını sağlamak için açacakları kurslara kayıtlarını yapmayı hedeflediklerini söyledi. Bozdoğan, bütün Çermik halkından kendi ailelerinde, çevrelerinde okur yazar olmayan vatandaşları en yakın okula veya halk eğitim merkezi bünyesindeki okuma yazma kurslarına yönlendirmelerini beklediklerini dile getirdi. Bozdoğan, ilçe genelinde tüm okullarda ve halk eğitim merkezi bünyesinde açılacak okuma yazma kurslarıyla seferberlik başlattıklarını belirterek, "Cehaletin toprağa gömülmesi, insanların okur yazar duruma gelmesiyle sağlanır. İnsanımızda okuma aşkı var. Artık her türlü imkan da var. Şimdi okuryazar duruma gelme zamanıdır. Genel olarak herkesin okur yazar duruma gelmesi için teşvik edici çalışmalar devam edecek. Bu konuda tüm mahallelerde okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek onların okuma yazmalarını sağlayacağız. Bir ülkenin gelişmişliği, eğitimli insanlarla belli olur. Eğitim devletin temel görevlerindendir. Eğitim olmadan ne sağlık, ne adalet, ne de güvenlik olur. Ülkenin temel taşı olan eğitimin artırılması ve herkesin okuryazar konuma gelmesi için teşvik edici çalışmalarımız devam edecektir" diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.