Çeşmeli kadın kasap, KOSGEB desteği ile işyeri açtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çeşmeli kadın kasap, KOSGEB desteği ile işyeri açtı
07 Mar 2018 / Çar 13:38
/ 125 Kez Okundu
| |

KOSGEP desteği ile İzmir’in Çeşme ilçesi, Dalyan Mahallesi’nde kasaplığa başlayan Yaşam Sunay Oral, "Gittiğim her yerde bir kadın eli aradım; markette, manavda, restoranda

KOSGEP desteği ile İzmir’in Çeşme ilçesi, Dalyan Mahallesi’nde kasaplığa başlayan Yaşam Sunay Oral, "Gittiğim her yerde bir kadın eli aradım; markette, manavda, restoranda. Sonra o kadın eli neden ben olmayayım dedim ve kasaplığa başladım" dedi.
Bir avukatlık bürosunda dört yıl çalıştığını belirten 2 kız çocuğu annesi Yaşam Sunay Oral, eşinin Çeşme’nin en iyi kasaplarından birisi olduğunu ve kendisini seven bir müşteri kitlesi olduğunu belirterek, " Biz de çocuklarımızı büyüttükten sonra bunu neden değerlendirmeyelim ki düşüncesine girdik. Sonuçta bizler de çocuk sahibiyiz ve her anne-baba gibi çocuklarımızın beslenmesinde sağlık ve hijyen bizim için de ilk sırada geliyor. Gıda sektörü bu bakımdan çok riskli bir sektör. O nedenle bu işi kendimiz yapmaya ve bu sektöre kadın eli değdirmeye karar verdik. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın vermiş olduğu eğitimlere katılarak sertifikamı aldım. KOSGEB tarafından projem de kabul edilince, aldığım destekle hayallerime kavuştum" dedi.

"Etin neresinden ne çıkar çok iyi bilirim"
İşletmelerini açarken öncelikli amaçlarının bir a ile kasabı olmak olduğunu da belirten Yaşam Sunay Oral, ilk başlarda eşinin bu işi birlikte yapmaya yanaşmadığını ancak kendisinin ısrarlarına dayanamadığını ve eşiyle birlikte 2016 yılının Mayıs ayında Dalyan Kasap’ı açtıklarını söyledi. Etin bir yorum olduğunu ve müşter ilerine sundukları ürünlere yabancı bir elin değmesini istemediklerini belirten Yaşam Sunay Oral, köfteleri kendisinin yaptığını diğer spesiyalleri ise eşinin hazırladığını anlattı. “Aklıma bir gün kasap olacağım hiç gelmezdi. Eşimin iş aşkı bize bunu doğurdu aslında” diyen Yaşam Sunay Oral, eşinin kendisine her zaman destek olduğunu belirterek “Şunu fark ettim ki gittiğim her yerde bir kadın eli aradım; markette, manavda, restoranda… Sonra o kadın eli neden ben olmayayım ki diye sordum kendime. Bir kasabın yapab ileceği her şeyi bir kadın olarak yapabiliyorum. Pirzola ve şiş hazırlıyorum, külbastı kesebiliyorum. Etin neresinden ne çıkar çok iyi bilirim. Her kadın gibi bende de hangi işi yaparsam yapayım en iyisini yapma isteği var” diyor.

"Kasaplık, bakımlı olmama engel değil"
Bir kadın olarak saçıyla, makyajıyla, giyimiyle her zaman bakımlı olduğunun da altını çizen Oral, kasaplık mesleğini bir kadın olarak yapmanın bu gibi şeylerden soyutlanmak olmadığını belirterek, işletmelerini açtıkları ilk günden beri müşter ilerinin karşısına bakımlı olarak çıkmaya özen gösterdiğini söyledi. Oral, “Önceleri insanlar benim yeni bir işletme olduğumuz için bu denli bakımlı göründüğümü düşünüyorlardı. Halbuki ben günlük hayatımda her zaman bakımlı olmaya özen gösteren bir kadınım ve kasaplık mesleği bunu yapmama engel değil. Artık çevredeki insanlar da, müşter ilerimiz de benim bu halime alıştılar ve bunun son derece normal bir durum olduğu görüşündeler” dedi. “Ne iş yaparsanız yapın her işe başlarken önce o işe inanmanız gerekiyor” diyen Yaşam Sunay Oral, kendisinin kasaplık mesleğini yapab ileceğine inandığını ve başarı ile devamlılığın da bunun arkasından geldiğini söyledi. Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın vermiş olduğu eğitimlere katılarak hayallerine kavuşan Yaşam Sunay Oral, girişimcilik ruhuna sahip olan kadınlara da KOSGEB desteğinden mutlaka faydalanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Osman Köfüncü, kadın girişimc ileri eğitim kurslarına davet etti
Dalyan Mahallesi’ndeki kasap dükkanını ziyaret ederek Yaşam Sunay Oral’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, "Kadınların, iş hayatının her alanında başarıyla çalışab ileceklerini görmek oldukça sevindirici. Esnaf Odamızın eğitimlerine katılarak, KOSGEB desteği alan ve kasap dükkanını açarak iş hayatına başlayan kadın girişimcimizi kutluyor, kendi işini kurmak isteyen diğer girişimci kadınlarımızı da odamızda ver ilecek KOSGEB eğitim kurslarına katılmaya davet ediyoruz" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.