Çeşmeli muhasebecilerden kutlama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çeşmeli muhasebecilerden kutlama
01 Mar 2018 / Per 15:39
/ 2 Kez Okundu
| |

1-7 Mart Muhasebe Haftası, İzmir’in Çeşme ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konularak kutlandı

1-7 Mart Muhasebe Haftası, İzmir’in Çeşme ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk konularak kutlandı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Muhasebe Haftası kutlama törenine, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Çeşme Vergi Dairesi Müdürü Aysel Işık, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Çeşme Temsilcisi Hakan Güvener, Çeşme SGK Merkezi Müdürü Ayhan Ataş, mali müşavirler, muhasebeciler ve stajyerler katıldı.
SMMMO Çeşme Temsilcisi Hakan Güvener’in Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan kutlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Törende bir konuşma yapan SMMMO Çeşme Temsilcisi Hakan Güvener, 29 yıl önce, 1 Mart 1989 yılında TBMM’nde kabul edilen meslek yasası ile, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, meslek ve meslek örgütü için yepyeni bir dönemin başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak, "Dünyada ve ülkemizde yaşanan olağanüstü gelişmeler, halkımız ve meslektaşlarımız için ağır sosyal ve ekonomik koşullar yaratmıştır. Böyle kritik bir sürecin gölgesinde TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 77 Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odası’na kayıtlı 105 bin meslek mensubu, 23 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı bir milyona yaklaşan muhasebe camiası, çeşitli etkinliklerle muhasebe haftasını kutluyor" dedi.

Mesleki sorunlarının giderilmesini istedi
Konuşmasında, mevzuat ve uygulamalardan kaynaklanan sorunların giderilmesi gerektiğini de ifade eden Güvener, "Meslek yasamız, günümüz koşulları ve meslek ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmelidir. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer kurumlarca son yıllarda istenen bilgi, belge ve formların sayısı oldukça artmıştır. Devletin lehine istenen bilgi ve belgelerin fazlalığına itiraz etmiyoruz. Ancak bu bedelsiz kalmamalı ve mutlaka ekonomik karşılığı bulunmalıdır. 1-20 Temmuz Mali Tatil uygulaması amacına uygun hale getirilmeli, inceleme ve denetim yapılmamalıdır. Meslek mensuplarına yüklenen müteselsil sorumluluk hükümleri yeniden gözden geçirilmelidir. Serbest Meslek faaliyetlerinde KDV % 18’den % 8’e indirilmelidir. Ya da 9/10 tevfikat uygulamasına geçilmelidir. Serbest meslek giderleri, güncel harcamalarımızı gözetecek şekilde genişletilerek yeniden düzenlenmelidir" diyerek mesleki sorunlarını sıraladı.
Konuşmanın ardından, meslekte 10-15 yıl arasında çalışan personele Onur Belgeleri dağıtıldı. Tören, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.