Çocukları dövdüğü iddia edilen polis hakkında suç duyurusu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çocukları dövdüğü iddia edilen polis hakkında suç duyurusu
27 Ara 2017 / Çar 17:00
/ 128 Kez Okundu
| |

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Adana Adliyesi’ndeki çocuk bekleme odasında çocuk şüphelileri dövdüğü iddia edilen bir polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu

Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Adana Adliyesi’ndeki çocuk bekleme odasında çocuk şüphelileri dövdüğü iddia edilen bir polis memuru hakkında suç duyurusunda bulundu.
Adana Barosu tarafından yapılan açıklamada, Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi, Komisyon Başkanı Av. Simay Sönmezateş ve komisyon üyeleri ile birlikte Adana Adliyesi Çocuk Bekleme Odası’nda adli bir vakadan dolayı gözaltına alınan suça sürüklenen çocuklara karşı bir polis memurunun "kasten yaralama" suçu işlediğini ileri sürerek suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusu dilekçesini veren avukatlar ayrıca, olay anına ilişkin olduğu belirtilen cep telefonuyla çekilen bir görüntüyü de delil olarak sundu.
Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Simay Sönmezateş, Çocuk Koruma Kanunu’nda çocuklar için özel bir adalet işleme sisteminin olması gerektiğinin açıkça belirtildiğini ifade ederek, “Suça sürüklenen çocuklarının esenliğinin üstün tutulacağı da kanun maddesi olarak belirtilmiştir. Şüpheliye karşı şiddet kullanılarak ifade alınamayacağı, bu durumda alınan ifadenin de geçerli olmayacağı hususu belirtilmiştir. Basına da yansıyan olayda suça sürüklenen çocuklara adı bilinmeyen bir polis memurunun ‘kasten yaralama’ suçu işlediği açıkça bellidir” dedi.
Av. Simay Sönmezateş, polis memurunun tespit edilerek hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılmasını talep ettiklerini söyledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.