Çocuklarını öldüren babaya “eşi yaralama”dan 1,5 yıl hapis

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Çocuklarını öldüren babaya “eşi yaralama”dan 1,5 yıl hapis
23 Mar 2018 / Cum 10:59
/ 25 Kez Okundu
| |

Üsküdar’da cinnet getirerek 2 çocuğunu öldüren baba Aslan Güleryüz, eşini darp ettiği gerekçesiyle "eşi kasten yaralama" suçundan yargıladığı davada, 1 yıl 6 ay hapse çarptırıldı

Üsküdar’da cinnet getirerek 2 çocuğunu öldüren baba Aslan Güleryüz, eşini darp ettiği gerekçesiyle "eşi kasten yaralama" suçundan yargıladığı davada, 1 yıl 6 ay hapse çarptırıldı.
Üsküdar’da cinnet getirerek oğulları Ahmet ve Onur Güleryüz’ü bıçaklayarak öldüren, diğer oğlu Orçun Güleryüz’ü yaralayan baba Aslan Güleryüz’ün eşi Songül Güleryüz’ü darp ettiği gerekçesiyle “eşe karşı basit yaralama” suçunda 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.
Duruşma salonunda gerginlik yaşandı
Anadolu 4 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya önce Songül Güleryüz ve çocukları alınırken, sanık Aslan Güleryüz de jandarma eşliğinde salona getirildi. Bunun üzerine Songül Güleryüz sanığa tepki göstererek üzerine yürüdü. Sanık Güleryüz kısa süreliğine duruşma salonundan çıkarıldı.
Bu sırada mahkeme hakimi, Songül Güleryüz’e, “Bu dosya, sanığın seni yaralama dosyası. Anlıyorum, biraz sabırlı ol” dedi. Sanık Güleryüz duruşma salonuna tekrar alındı.

“Öz babaydı, katil baba oldu”
Söz alan Songül Güleryüz, sanığın kendisini yanaklarını ısırarak darp ettiğini belirterek, “Ertesi gün şikayetçi oldum, rapor aldım. Şikayetçi olduktan sonra serbest kaldı. Eve geldi bir de üstelik dalga geçti. Bana ’Bak serbest kaldım kimse benle uğraşamaz’ dedi. Bu olaylardan sonra da öz oğullarımız Ahmet Güleryüz ve Onur Güleryüz’ü öldürdü. Öz babaydı, katil baba oldu” diyerek sanığın cezalandırılmasını istedi.
“Ben sana 20 sene ‘baba’ dedim”
Bunun üzerine çiftin kızları ağlayarak, “Ben sana 20 sene ‘baba’ dedim. Namusuna, iffetine laf getirmedim. Alah belanı versin” diye bağırdı. Son sözü sorulan sanık ise, eşinin rızasıyla birliktelik yaşadıklarını ve darp etmediğini belirterek, “Beraatimi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.
Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Aslan Güleryüz’ü “eşi kasten yaralama” suçundan 1 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Mahkeme ayrıca sanığın cezasında herhangi bir indirim uygulamadı ve cezayı ertelemedi.
İddianameden
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Songül Güleryüz’ün 1 Ağustos’ta eşi Aslan Güleryüz hakkında tartışma yaşadıklarını ve kendisini tokatladığı belirtilerek, şikayette bulunduğu kaydedilmişti.
İddianamede, Aslan Güleryüz’ün "eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.