Daha temiz İzmit için her zaman görevdeler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Daha temiz İzmit için her zaman görevdeler
28 Oca 2018 / Paz 11:56
/ 22 Kez Okundu
| |

İzmit’in dört bir yanındaki temizlik çalışmaları devam ediyor

İzmit’in dört bir yanındaki temizlik çalışmaları devam ediyor. “ Daha temiz bir İzmit” sloganıyla sündürülen çalışmalar 7 gün 24 saat esasıyla kesintisiz sürdürülüyor.
Zabıta Müdürlüğü yetkilileri bir yıl içinde çevre kirliğine neden olan 4 bin 306 kişi ve kurum hakkında yasal işlem yapıldığını, uyarıları dikkate almayan 56 kişi ve kuruma 29 bin 626 lira para cezası kesildiğini bildirdi. Şehrin muhtelif yerlerinde zamanla yıpranan ve kullanılmaz hale gelen çöp konteyner ve kutularının zaman geçirilmeden yenilendiğini söyleyen temizlik işleri müdürlüğü yetkilileri de, “Bu kapsamda 284 konteyner yenilenirken 118 adet konteyner da kullanılmaz hale olduğu için hurda çıktı. Ayrıca başta şehir merkezi olmak üzere 52 noktaya 2 bin 500-3 bin litre kapasiteli yeni tip çöp konteyneri de konuldu” dediler.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri haftada 20’den fazla yerde kurulan semt pazarlarının temizliğine de bir önem veriyorlar. Pazarlarda faaliyetin sona ermesinin hemen ardından harekete geçen ekipler, her pazardan ortalama 11 ton atık topluyor. Katı atıkların toplanmasının ardından pazar alanları tazyikli suyla da yıkanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ömerağa Mahallesi Sabri Ekmen Sokak’ta bir kafede çıkan yangın sonrası ortaya çıkan atıklar da İzmit Belediyesi ekiplerince kaldırıldı. İlgililer, itfaiyenin çalışmasının hemen ardından söz konusu yerdeki bütün yangın atıklarının kısa süre içinde kaldırıldığını ve bölgenin tazyikli suyla yıkandığını söyledi. Ekipler ayrıca, Kocaeli Devlet Hastanesi’ndeki atıkların da düzenli şekilde alındığını bildirdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.