Darıca’da el emekleri gün yüzüne çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Darıca’da el emekleri gün yüzüne çıktı
13 Eyl 2017 / Çar 13:48
/ 3 Kez Okundu
| |

Darıca Mesleki Eğitim ve Gelişim kursları kursiyerlerini ürünler Darıca Sahili amfi tiyatro stantlarında düzenlenen sergiyle satışa çıkarıldı

Darıca Mesleki Eğitim ve G elişim kursları kursiyerlerini ürünler Darıca Sahili amfi tiyatro stantlarında düzenlenen sergiyle satışa çıkarıldı.
Darıca B elediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Mesleki Eğitim ve G elişim Kursları’na katılan kadın kursiyerlerin aldıkları eğitimler sonucu ürettikleri el emeği göz nuru ürünler “El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor” projesi kapsamında sergilenmeye ve satılmaya başlandı. Açılış programına Darıca B elediye Başkanı Şükrü Karabacak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Kılıç, birim müdürleri, kursiyerler ve ev hanımlarının katılımıyla geçekleşti.
Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor Projesi bu yılda kadın kursiyerlerin evlerinde ürettiği; elbis eleri, iğne oyalarını, takıları ve bir birinden güz el mefruşat ürünlerini sergilem elerine ve satabilm elerine olanak sağlıyor. Programın açılış konuşmasını yapan Darıca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rahim Kılıç, “Halk Eğitim kurslarının en önemli öz elliği; insanımıza sosyal ve kültür el g elişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmaktır. Darıca B elediyesi’nin katkı ve destekleriyle Darıca’lı vatandaşlarımıza tam donanımlı ve kalit eli eğitim veriyoruz. Her zaman yanımızda olan Darıca B elediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
El Emeğim Gün Yüzüne Çıkıyor Projesinin öneminden bahseden Darıca B elediye Başkanı Şükrü Karabacak, “Hanımlarımızın evlerinde ürettikleri ve sandıklarda sakladıkları kendi el emeklerini satıp aile bütç elerine katkı sağlamaları ve kendi yeteneklerinin farkına varmaları için bu projeyi önemsiyoruz. Kendilerinin üretip sattığı ürünleri aile ekonomisi için önemli bir kaynak oluyor. Bu şekilde evinde ürettiği ürünleri satarak ciddi g elirler elde eden hanımlarımız var. Bizler de Darıca B elediyesi olarak hanımlarımıza ve aile ekonomilerine destek olmak için bu projeyi önemsiyoruz” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.