Dilek-Derya Türkan’dan müzikli söyleşi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Oca 2018 / Çar 17:18
/ 53 Kez Okundu
| |

İncesaz’ın klasik kemençe virtüözü Derya Türkan ve eski İncesaz solistlerinden tango sanatçısı Dilek Türkan, "Müzikli Söyleşi" programında hem keyifli bir sohbet gerçekleştirdi hem de en sevilen şarkılarını Esenlerliler için söyledi

İncesaz’ın klasik kemençe virtüözü Derya Türkan ve eski İncesaz solistlerinden tango sanatçısı Dilek Türkan, "Müzikli Söyleşi" programında hem keyifli bir sohbet gerçekleştirdi hem de en sevilen şarkılarını Esenlerliler için söyledi.
Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün, Hakan Dedeler moderatörlüğünde hazırladığı "Müzikli Söyleşi" programı, İncesaz’ın klasik kemençe virtüözü Derya Türkan ve eski İncesaz solistlerinden tango sanatçısı Dilek Türkan’ı ağırladı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda Dilek-Derya Türkan’ın müzik serüvenleri ve sanat hayatları ile ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

“Bizi müzik birleştirdi”
Derya Türkan, eşi Dilek Türkan ile birlikteliğinde müziğin büyük etken olduğunu söyleyerek, "Bizim birleşmemizin faktörü müzik oldu. Müzik sohbeti yapabileceğim ender insanlardandır Dilek, aynı kafadanız biz. Birbirimize daima destek olmuşuzdur."
Dilek Türkan’dan yeni albüm
Dilek Türkan, albümlerle ve konserlerle tangoyu büyük kitlelere ulaştırmaktan çok mutlu olduğunu belirterek yeni albümüyle ilgili şu bilgileri verdi: "Şubat’ın son haftasında yeni albüm 2 cd halinde çıkacak. Bir cd ikimizin bestelerinden oluşuyor, ikinci cd ise çok bilinmeyen geleneksel müziklerden. Bu albümle amacımız çok bilinmeyen Türk Müziği eserlerinin bilinirliğini artırmak."

Hep birlikte şarkılar söylendi
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Solisti olan Dilek Türkan programda seslendirdiği "Ferahfeza Peşrevi", " Bana Bir Aşk Masalından Şarkılar Söyle", "Fikrimin İnce Gülü", " İncecikten Bir Kar Yağar" adlı eserler ile dinleyenlerine keyifli bir gece yaşattı. Hakan Dedeler tambur ile Derya Türkan da İstanbul Kemençesi ile şarkılara eşlik etti. Geceye katılanlar konser sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.