Dilovası’na giriş çıkışlar yeni proje ile rahatlayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dilovası’na giriş çıkışlar yeni proje ile rahatlayacak
25 Mar 2018 / Paz 12:42
/ 63 Kez Okundu
| |

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’na giriş çıkışları rahatlatmak için Batı Kavşağı üzerinden yeniden düzenleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası’na giriş çıkışları rahatlatmak için Batı Kavşağı üzerinden yeniden düzenleyecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası şehir merkezine giriş çıkışları rahatlatmak amacıyla düzenleme çalışması yapacak. Batı Kavşağı’nda gerçekleştir ilecek olan düzenlemede yapılacak olan ilave kollar ve köprüler ile şehir merkezine girişler rahatlatılacak.
Daha önce kavşak düzenlemesi için ihaleye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, düzenlemeyi yapacak olan firmayı belirledi. İhaleyi kazanan firma, yer tesliminin ardından çalışmalara başlayacak. Proje kapsamında TEM ve D-100 karayollarını rahatlatmak amacı ile daha önce Dilovası’nda yapılan Batı Kavşağı’nda çeşitli çalışmalar gerçekleştir ilecek.
Yapılacak olan çalışmayla yeni köprüler ve kavşak kolları inşa ed ilecek. Yapılan çalışmalar sonunda Gebze yönünden gelerek, Dilovası’na gitmek isteyen araçlar, sanayi bölgesinden geçmeden ilçe merkezine geçişi sağlanab ilecek. Çalışma kapsamında biri dere köprüsü olmak üzere 3 adet köprü, 3 adet üst geçit yapılacak.
Projede 32 bin metreküp kazı, 70 bin metreküp dolgu, bin metreküp taş duvar ve 4 bin 700 metreküp beton çalışması yapılacak. Çalışmada bin 300 ton demir, 4 bin 800 metre fore kazık, 8 bin 600 metre taş kolon, 11 bin 400 metrekare toprakarme duvar, 14 bin 500 ton asfalt, 2 bin 100 metre drenaj, 5 bin 700 metrekare tretuar ve 2 bin 500 metre oto korkuluk kullanılacak.
Öte yandan, proje kapsamında D-100 karayolu üzerindeki batı kavşağından Dilovası ilçe merkezine girecek taşıtların giriş ve çıkışı da düzenlenecek. Yapılacak kavşak düzenlemeleri ile Dilovası şehir merkezinden, D-100 Karayolu’na sanayi iç yollarını kullanmadan direk giriş ve çıkış sağlanab ilecek.
Projenin ter tesliminden itibaren 285 günde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.