Dizi oyuncusu İğdigül, hayvan sevgisini anlatmak için Türkiye’yi geziyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dizi oyuncusu İğdigül, hayvan sevgisini anlatmak için Türkiye’yi geziyor
08 Mar 2018 / Per 10:09
/ 48 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye’nin bir çok ilini gezen dizi ve sinema oyuncusu, Hayvan hakları Savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanlarının yaşadıklarını anlatmak için 600 lise öğrencisine konferans verdi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Türkiye’nin bir çok ilini gezen dizi ve sinema oyuncusu, Hayvan hakları Savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanlarının yaşadıklarını anlatmak için 600 lise öğrencisine konferans verdi. İğdigül, 3 yıl önce motosikleti ile 10 bin kilometre yol yaparak birçok ilde hayvan barınaklarını gezerken, öğrencilerle bir araya geldi.
Sokak hayvanlarının durumunu inceleyen İğdigül, bu kez barınak ve sokaklarda gördüklerini öğrencilere anlatmak için Türkiye turuna çıktı.
Burhaniye Reha Yurdakul Salonu’nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde düzenlenen konferansta, lise öğrencileri ile bir araya gelen İğdigül, sokak köpeklerinin durumlarını, aç kalmalarını, hayvan barınaklarına verilmelerini ve yalnız bırakılmalarının zorluklarını anlatmak için öğrencilerle birlikte mini tiyatro gösterileri yaptı. İğdigül’ün ilk konferansına, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Konferansın ikinci bölümüne ise . ilçedeki 5 lisenin öğrencileri katılırken, İğdigül’ün öğrencileri de dahil ettiği gösterileri büyük alkış aldı. Konferansı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz ile Sosyal Yardımlaşma Müdürü Selçuk Çiftçi ve Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Bicik’de izledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytaç Ayaz, Semih İğdigül’e teşekkür etti. Konferansı izleyen öğrenciler de, bundan böyle hayvanlara daha duyarlı davranacaklarını anlattı. Öğrencilerden Sude Akkuş, ”Bu seminerden sonra hayvanlara daha çok değer vermeyi daha çok ilgi göstermeyi anladım. Bana çok faydası oldu” dedi. Adnan Erkiraz da, ”Bu seminerden sonra aslında hayvanların insanlara kendi isteği ile saldırmadığını öğrendim. Hayvanlar aslında dosttur. Onlara saldıranlara saldırırlar. Hayvanlar satılık değildir. Onların barınaklarda iyi bakılmadığını öğrendim. Barınaklara atılmaması gerekiyor. Hayvanlar sokak köpeği diye itilip katılmamalı. Onlara iyice güzelce davranılmalı” dedi. Mehmet Güven ise, ”Bu seminerden sonra hayvanların pet shoplardan değil barınaklardan alınmasını öğrendim. Hayvanların can dostu olduğunu öğrendim. Hayvanlara daha fazla değer vermeyi öğrendim” dedi. Konferansı izleyen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Sanatçı Semih İğdigül, ”Hayvan hakları savunucusuyum. Aynı zamanda dizi ve sinema oyuncusuyum. İşte yıllardır bu hayvanlara yapılan eziyete sessiz kala kala bu günlere geldik. Bizler tabi sessiz kalmıyoruz ama, en son çare de eğitim eğitim diye diye bütün Türkiye’yi 2-3 senedir geziyorum. Binlerce kilometre yaparak genç ve minik yüreklere yetişmeye çalışıyoruz. Onları bilgilendirme turları yapıyorum. Gösteriler yapıyoruz. Çok da memnun kalıyorlar. Geri dönüşler çok iyi. Ben burada bütün Türkiye’ye tekrar sesleniyorum. Bu canlara lütfen iyi bakalım. Eğitim şart. Üstüne baba basa söyleyelim. Eğitim şart. Bu çocuklarımızı hayvan hakları konusunda bilinçlendirelim. Yetiştirelim diyorum. Onların sadece yemek, su ve sevgiye ihtiyaçları var. Lütfen bunu eksik etmeyelim” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.