Dümbüldek suyu şifa dağıtacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dümbüldek suyu şifa dağıtacak
04 Şub 2018 / Paz 10:33
/ 106 Kez Okundu
| |

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dümbüldek Suyu bölgesini mesire alanı yaparak vatandaşların hizmetine sunacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Dümbüldek Suyu bölgesini mesire alanı yaparak vatandaşların hizmetine sunacak.
Doğal alanları elden geçirerek mesire alanı haline getirten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, yeşil alanları halkın hizmetine sunuyor. Çalışmalar kapsamında Derince’nin adı dillerden dillere dolaşan Dümbüldek suyu çevresi de mesire alanı haline getiriliyor. Mesire alanının tamamlanmasıyla şifaDümbüldek suyu, ülkenin her bir yerinden gelen vatandaşlara şifa dağıtacak.
Büyükşehir Belediyesi vatandaşların şifalı sudan rahat bir şekilde faydalanmaları için suyun çevresinde çalışma gerçekleştiriyor. Mesire alanı çalışması kapsamında bölgeye 21 araçlık otopark, 51 metrekarelik kır kahvesi, 18 metrekare mescit ile lavabo alanları yapılıyor. Proje kapsamında ormanlık alan içinde 500 metre de patika yol yapılacak. Çalışma kapsamında suyun toplanması için depo ve çeşme yapılacak.
Derince ilçesi Karagöllü Köyü’nde yer alan Dümbüldek suyu insan sağlığı için önemli olan doğal ph düzeyine sahip. Zengin mineral içerikli suyun içinde nitrat olmaması yosunlaşmanın önüne geçiyor. Ülkenin dört bir yanından Dümbüldek suyu için gelenler, böbrek taşları, şeker hastalığı, prostat başlangıcı, tansiyon rahatsızlıkları, idrar yolu hastalıkları gibi pek çok hastalığa şifa arıyorlar.
Şifalı sudan faydalanmak üzere mesire alanına gelecek olan vatandaşlar, burada dinlenebilecek. Bölgede suyun yanında şifalı olan bir de çamur var. Toprağın biraz kazılmasıyla ortaya çıkan beyaz renkli çamurun çeşitli mantar hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.