Dünyanın en yaşlı gazisinin oğlu Turgut Kaçmaz, Çanakkale’yi anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünyanın en yaşlı gazisinin oğlu Turgut Kaçmaz, Çanakkale’yi anlattı
27 Eki 2017 / Cum 12:57
/ 268 Kez Okundu
| |

110 yaşında vefat eden en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu 79 yaşındaki emekli öğretmen Turgut Kaçmaz, Safranbolu ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerine Çanakkale Zaferi konulu konferans verdi

110 yaşında vefat ed en en yaşlı Çanakkale gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu 79 yaşındaki emekli öğretm en Turgut Kaçmaz, Safranbolu ilçesinde ilköğretim okulu öğr encilerine Çanakkale Zaferi konulu konferans verdi.
Safranbolu Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan konferansa, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlköğretim okulu öğr encileri ve öğretm enler katıldı. Turgut Kaçmaz konuşmasında, Çanakkale Savaşının Türk Milleti için büyük bir destan olduğunu belirterek bu destanın büyük özveriler sayesinde yazıldığını söyledi. Zaferin kazanılmasında en büyük özveri sahiplerind en birinin de analar olduğunu ifade ed en Turgut Kaçmaz, şehit haberinin alındığında ciğerleri yanan ilk analar olduğunu ifade ederek öğr encilere Çanakkale ruhunu yaşattı.
Turgut Kaçmaz’ın konferansında yerel sanatçı Hasan Alp Çanakkale türküsünü sesl endirirdi. Programın sonunda Çanakkale savaşıyla ilgili eşyaların bulunduğu sergiyi gez en öğr enciler duygu dolu anlar yaşadı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.