Edirne’ye Hamzabeyli Tır Parkı’nın geliriyle fuar alanı yapılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Eyl 2017 / Per 13:09
/ 47 Kez Okundu
| |

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, 2015 yılında inşaatına başlanan Hamzabeyli Tır Parkı’nın inşaatının bittiğini, ayda 100-150 bin TL kazanacağı tahmin edilen parkın geliriyle Edirne’ye fuar alanı yapmayı planladıklarını açıkladı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, 2015 yılında inşaatına başlanan Hamzabeyli Tır Parkı’nın inşaatının bittiğini, ayda 100-150 bin TL kazanacağı tahmin edilen parkın geliriyle Edirne’ye fuar alanı yapmayı planladıklarını açıkladı.
Zıpkınkurt, ETSO’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Hamzabeyli Tır Parkı hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Zıpkınkurt, " Hamzabeyli Tır Parkı’na 2015 Mart ayında gelir elde etme amacıyla inşaatına başladık ve inşaatımızı bitirdik. Tır parkı inşaatımızı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğiyle ortak işletme kararı aldık. Gümrük ile tır parkı arasında bir otomasyon kuruluyor. Bununla ilgili çalışma devam ediyor. Tır parkı en yakın zamanda açılacak. Hamzabeyli Gümrük Sahasının yenilenme işlemi başladı. Bununla ilgili temel atma töreninde tır parkının açılması söz konusuydu. Hamzabeyli Gümrük Sahasının temel atma töreni ve tır parkının açılma töreni aynı zamanda olacak diye tahmin ediyorum. Tır parkı için 6 milyon harcama yaptık. Bunun 3 milyon TL’sini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verecek. Yaptığımız yatırımın yarısını onlardan tahsil ediyoruz ve gelir paylaşımı olarak, ikiye böleceğiz. ETSO’ya her ay 100-150 bin TL gelir elde etmiş olacağız. ETSO bir kamu kurumu. Yarı kamu niteliğinde. Bu gelen parayla önümüzdeki günlerde Edirne’ye bir fuar alanı kazandırmayı düşünüyoruz. Fuar alanıyla ilgili devam eden çalışmalarımız var. Bakanlığa dosyalarımızı hazırladık verdik. Elimizi taşın altına koyarak tır parkından elde edeceğimiz gelirle Kapalı Cezaevinin karşısındaki alana fuar alanıEdirne’ye kazandırmak istiyoruz. Bunda ETSO, Edirne Borsası, Edirne Belediyesi ve belki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğini alacağız. Sonuçta şehrimiz kazanacak. Edirne’nin tanıtımına ve hareketlenmesine yeni ivme kazandıracağımıza inandığımız bir proje. Finansımızı büyük ölçüde hazırladık. Fuar alanı önümüzdeki dönemde Edirne’ye yapmak istediğimiz projenin ilki" dedi.

"Taş Odalar Oteli Selimiye Vakfına kazandırdık"
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin kentte bulunan bazı yerleri ekonomiye kazandırdığını ifade eden Zıpkınkurt, "En son Taş Odalar Oteli Selimiye Vakfına kazandırdık. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin misafirhanesi olarak kullanılacak. Önümüzdeki dönemde Edirne Kervansaray Oteli Selimiye Vakfına veya Gümrük Ticaret İşletmelerine almak üzerine girişimlerde bulunuldu. Bunlar Edirne için önemli şeyler. Hem turizm anlamında hem Edirne’nin sanayi ve ekonomi anlamında çok güzel olacak" şeklinde konuştu.

"Seçimlerimiz 6 ay süreyle ertelendi"
Oda ve Borsa seçimlerinin 6 ay süreyle Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendiğini belirten Zıpkınkurt, "En azından çalışacak adaylara, sektörlerinden gelecek temsilcilere, üyeleriyle görüşmeleriyle daha fazla zaman oldu. Bu da Edirne’deki tüm iş kollarında ETSO’ya gönderecekleri temsilcilerini seçmeleri konusunda, kendilerini tanıtma anlamında adaylara çalışma imkanı bulacaklar" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.