Efeler Belediyesi TSM Korosu’ndan Zeki Müren’i anma konseri

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Efeler Belediyesi TSM Korosu’ndan Zeki Müren’i anma konseri
11 Oca 2018 / Per 18:15
/ 127 Kez Okundu
| |

Efeler Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Zeki Müren’in ölümünün 21

Efeler Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Zeki Müren’in ölümünün 21. yıldönümü nedeniyle anma konseri düzenlendi.
Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda düzenlenen anma konserinde izdiham yaşanırken, Türk sanat müziğinin nadide sanatçılarından Zeki Müren’in dillerden düşmeyen şarkılarını seslendiren TSM Korosu, müzik severlere unutulmaz bir gece yaşattı.
Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve eşi Mürüvvet Günay, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Efeler Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdülkadir Baş ve eşi Özlem Baş, Efeler Belediyesi birim müdürleri ve çok sayıda müzik sever vatandaş katıldı.
Sanat güneşi ünvanını öldükten sonrada devam ettiren Zeki Müren’in eserlerine yer verilen konseri Şef Nedim Tarımcıoğlu yönetti. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek konser ‘Hani O Bırakıp Giderken Seni’ adlı eser ile başladı. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde 10, ikinci bölümünde 10 olmak üzere toplam 20 eser koro ve solo söylendi. Dinleyicileri kendine hayran bırakan 42 kişilik koroda 12 kişilik enstrüman ekibi yer aldı. Şarkı aralarında Zeki Müren’in hayatından kesitler de izleyiciyle paylaşıldı. Koro solistleri Özlem Sultan Aslantürk, ‘Önce Tuttun Elimden’, Meltem Altınel ‘Tadı Yok Sensiz Geçen’ adlı eserleri seslendirirken solist Deniz Yılmaz’ın seslendirdiği ‘ İşte Benim Zeki Müren’ adlı eser dinleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Alkışlar eşliğinde ikinci kez eseri seslendiren Yılmaz’a seyircilerinde eşlik etmesiyle coşkulu anlar yaşandı.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konser kulaklarda tatlı nağmeler bırakarak son buldu. Performanslarıyla dinleyenlerin kulaklarının pasını silen TSM korosu, konser sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Başta Şef Tarımcıoğlu olmak üzere tüm koro üyelerini tek tek tebrik eden Başkan Özakcan, " Hepimiz bu akşam Zeki Müren’i anma konseri ile ruhumuzun gıdası olan müzik dolu bir gece yaşadık. Bu güzel geceyi bizlere hazırlayıp sunan koromuza teşekkür ediyorum. Değerli hemşehrilerim, tabi ki bu akşam sizlerle güzel. Katılımınızdan ve ilginizden dolayı sizlere de teşekkür ediyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum, esenlikler diliyorum. Yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum " diye konuşarak Tarımcıoğlu’na çiçek takdim etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.