“Ek süre internetten ara sıra alışveriş yapan vatandaşı ve KOBİ’leri sisteme kazandırmak açısından faydalı”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
28 Ara 2017 / Per 14:21
/ 96 Kez Okundu
| |

Banka ve kredi kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinden onay alma süresini 31 Ocak 2018’e kadar uzatılması değerlendirildi

Banka ve kredi kartlarının elektronik ticarette kullanılabilmesi için kart hamilinden onay alma süresini 31 Ocak 2018’e kadar uzatılması değerlendirildi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun (BDDK) 16 Şubat 2017 tarihinde aldığı ve 31 Aralık 2017’de yürürlüğe girmesi beklenen, kredi kartlarının kullanımıyla ilgili k ararının süresi uzatıldı. Buna göre bankal ara 31 Ocak 2018’e kadar ek süre tanındı. Ek süre k ararının, özellikle internet üzerinden ara sıra veriş" href="/tag/alis veris/">alış veriş yapan vatandaşa ulaşılması açısından faydalı olduğunu vurgulayan Ödeme ve Elektronik P ara Derneği’nin (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık “K arar ayrıca KOBİ’lerin ticaretle buluşması için atılan önemli adımlardan biri” dedi.
“350 milyar TL’lik e-ticaret hedefine ulaşılması açısından önemli bir k arar”
ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, k ararın süresinin uzatılmasını yorumladı. Eliaçık “Kartını sıklıkla internette kullanan kişiler süreye uy arak kartlarını internet veriş" href="/tag/alis veris/">alış verişine açtırdı. Ancak özellikle internet üzerinden yalnızca ara sıra veriş" href="/tag/alis veris/">alış veriş yapan ve e-ticaret sistemine kazandırmaya çalıştığımız kitleye ulaşılması için BDDK’nın aldığı ek süre k ararının son derece faydalı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Eliaçık, sözlerine şöyle devam etti: “Kredi kartlarının internette kullanıma açık tutulması k ararı, hem Sayın Başbakan t arafından açıklanan 350 milyar TL’lik e-ticaret hacmine ulaşılması hem de KOBİ’lerin e-ticaretle buluşması anlamında atılması gereken önemli adımlardan bir tanesiydi. Ek süre k ararı bu nedenle de çok yerinde bir uygulamadır.”
Açıklandığı günden bu yana olası etkileri hakkında pek çok görüş ortaya atılan k ararla ilgili BDDK t arafından, “Günlük hayatında kredi kartını internet işlemlerinde kullanmayan, kartıyla internetten veriş" href="/tag/alis veris/">alış veriş yapılabileceğinin farkında dahi olmayan vatandaşların dolandırıcılar t arafından kandırıl arak suistimal edilmesinin, z arara uğratılmasının önüne geçebilmek için BDDK’nın 16 Şubat 2017 tarihli k ararıyla, verilmiş ve verilecek olan tüm kredi kartları için bankal ara kart sahibinin kartının internet veriş" href="/tag/alis veris/">alış verişlerine açık olması talebe bağlı olma zorunluluğu getirilmiştir” açıklaması yapılmıştı.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.