Eko turizme açılan Kurşunlu Köyü ‘Yılın Köyü’ ödülüne layık görüldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eko turizme açılan Kurşunlu Köyü ‘Yılın Köyü’ ödülüne layık görüldü
03 Eki 2017 / Sal 17:06
/ 601 Kez Okundu
| |

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen ’Şehir Ödülleri 2017’ gecesinde, BEBKA destekli Kırsalda Tasarım Projesi ile eko turizme açılan Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü ‘Yılın Köyü’ ödülüne layık görüldü

Dokuz Eylül Üniversitesi ve Yaşayan Şehir Komitesi tarafından düzenlenen ’Şehir Ödülleri 2017’ gecesinde, BEBKA destekli Kırsalda Tasarım Projesi ile eko turizme açılan Bilecik’in Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu Köyü ‘Yılın Köyüödülüne layık görüldü.
Kırsalda Tasarım Projesi kapsamında Mayıs ayında Bilecik Valiliği koordinasyonunda, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri köyün duvarlarını, kapılarını ve köyün önemli noktalarını köye özgü motiflerle boyamıştı. Basında ve TV’de geniş yer bulan ve dikkat çeken çalışma ile Kurşunlu köyünü duymamış insanların buraya ilgisinin artması ve ziyaretçi sayısının arttırılması hedeflerine katkı sağlanırken köyün turizm potansiyeli arttırıldı. Hemen, hemen her evin bahçesinde köye özgü çiçeklerin yetiştirildiği Kurşunlu köyündeki evlerin birçoğu EKO turizm kapsamında değerlendiriliyor. Şehir kalabalığından sıkılıp köye gelen aileler ve yabancı turistler sobalı kerpiç evlerde konaklıyor; ekmek pişirmek, yumurtalarını kümesten almak, süt sağmak gibi köy yaşamına dair faaliyetlere dahil oluyor. “EKO Turizm" projesi kapsamında turistler kilim dokuma, doğa yürüyüşü gibi çeşitli aktivitelerin yanı sıra, canlandırılan geleneksel kına gecesine katılıp ellerine kına yakıyor.
Tören, BEBKA adına Planlama Birim Başkanı Jülide Alan’ın ödül almasının ardından, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.