Elazığ TSO Başkanı Alan, “ Küçük sanayi sitesi bölgenin çekim merkezi haline gelecek”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Elazığ TSO Başkanı Alan, “ Küçük sanayi sitesi bölgenin çekim merkezi haline gelecek”
20 Mar 2018 / Sal 17:08
/ 115 Kez Okundu
| |

Küçük sanayi sitesinin il ekonomisinin göz bebeği olduğunu belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, yapılacak olan çalışmalarla birlikte sitenin bölgenin çekim merkezi haline geleceğini kaydetti

Küçük sanayi sitesinin il ekonomisinin göz bebeği olduğunu belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ( Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, yapılacak olan çalışmalarla birlikte sitenin bölgenin çekim merkezi haline geleceğini kaydetti.
Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet, küçük sanayi sitesi esnaflarını ziyaret ederek sorun ve beklentileriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Site esnaflarının yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Alan, sanayi sitesinin geliştirilmesinin kurum ve kuruluşların ortak hareket etmesiyle mümkün olacağını ifade etti.
Sanayi sitesini önemine değinen Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Sanayi sitemiz ilimiz ekonomisinin göz bebeği bir yer. Gerek istihdamı gerekse üretim kapa sitesi ve deneyimi ile ilimiz sanayi altyapısının çok önemli bir gücü. Bugünkü Organize Sanayi Bölgesinin temelini teşkil eden, ülkemizdeki bir çok sanayi kuruluşuna usta yetiştiren bir merkez. Elazığ sanayi sitesinin tarihten gelen bu misyonu ve Türkiye genelindeki bilinirliğini yükseltmek ve özellikle son yıllarda kasıtlı bir şekilde yıpratılmaya çalışılan imajını yenilemek için çok ciddi manada bir kampanya başlatmak istiyoruz. Bununla birlikte bu merkezin taşınması ile ilgili 2017 yılının son döneminde başlayan bir gündem var. İlgili bakanlık nezdinde yer değişimi yapılacak olan pilot iller arasında Elazığ’da yer alıyor. Bu nedenle sanayi sitesinin hangi şartlarda nereye taşınacağı ve nasıl yapılanacağı hususunda buradaki kooperatif ve esnaflarla birebir görüşüceğiz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın ortak kanaati ve desteği alınarak bu çalışmalara hız verilmesinden yanayız" dedi.
Düzenli ve muntazam bir sanayi sitesinin oluşturulmasından yana olduklarını aktaran Başkan Alan, Bu hususta buradaki işyerleri ile bu konuyu anket ve görüş alınmak suretiyle gerçekleştireceğiz. Bu merkezin son derece modern ve sektörel ayrım yapılarak yeniden yapılandırılması ilimiz modern imajına katkı sağlayacağı gibi, üretim ve istihdam anlamında da yeni bir dönem olacaktır. Bu yapılanmayla birlikte Elazığ küçük sanayi sitesi tüm bölgenin adeta bir çekim merkezi haline gelecek ve Elazığ’ın ticaret hacmi de yükselecektir. Biz bu yüke gönüllü olarak talibiz ve başaracağımıza inanıyorum" diye ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.