EMİB Başkanı Kaya: "Doğaltaşta en şanslı ülkeyiz"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
EMİB Başkanı Kaya:
02 Mar 2018 / Cum 11:20
/ 107 Kez Okundu
| |

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye’nin doğaltaşta rezerv ve renk seleksiyonu bakımından dünyanın en şanslı ülkesi olduğunu belirterek, “Büyümeler sürekli hale getirilirse Hükümetin koyduğu çıtayı yakalayabilecek tek sektör olma şansına sahibiz

Ege Mad en İhracatçıları Birliği ( EMİB) Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye’nin doğaltaşta rezerv ve r enk seleksiyonu bakımından dünyanın en şanslı ülkesi olduğunu belirterek, “Büyümeler sürekli hale getirilirse Hükümetin koyduğu çıtayı yakalayabilecek tek sektör olma şansına sahibiz. Uç ürünlere yönelirsek, ülkemizdeki algıları y enebilirsek, belediyeleri de işin içine sokarsak inanın kims enin hayal etmediği yere geliriz” dedi.
Ege Mad en İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Mete Uğuz Toplantı Salonu’nda, basın toplantısı düz enledi. EMİB Başkanı Kaya; 6-9 Mart tarihleri arasında Çin’in Xiam en şehrinde düz enl enecek olan dünyanın en büyük doğaltaş ve teknolojileri fuarı Xiam en Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28-31 Mart tarihleri arasında İzmir’de düz enl enecek olan İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ve sektörel güncel gelişmelerle ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

“Tüm ihracatçıların rekora ihtiyacı var”
140 stantla 7 bin 500 metrekarelik alanda Türkiye olarak dünyanın en büyük fuarının en büyük katılımcısı olacaklarını kayded en Kaya, doğaltaş sektörü hakkında da, “Dünyayla ticaret yapan ihracatçılar olarak daha objektif olmamız gerekiyor. Dışarıdan gelecek paraları buraya getirmek zorundayız. FETÖ belasından çıkan bir ülke olarak 2017 yılını kayıp yılı ilan etmiştik. Gerçekt en bir fırtınadan çıkmıştık. Ancak KGF ve Exim Bank kredileri öyle bir zamanlamada devreye girdi ki, o kayıp yılda sektörümüz özelinde 23.7, Türkiye ihracatında da yüzde 11.1 gibi bir büyüme sağladık. Şu anda Hindistan özelinde, yüzde 54 büyüdük. 7 ayda yüzde 54’lük büyüme sağlamışk en, 12 ayda yüzde 100’ün daha üstünde büyüme bekliyoruz. 2018’de bekl entimiz 23.4’ün üstüne çıkmak. ‘İnadına üretim, inadına ihracat’ diye bir sloganımız vardı ve bunu başarıyoruz. Bu s ene tüm ihracatçıların rekora ihtiyacı var” diye konuştu.

“Çıtayı yakalayabilecek tek sektör”
İhracat açısından 2017’deki oranların çok daha üstüne çıkılacağı ile ilgili öngörü ve ön kabulün olduğunu vurgulayan Kaya, bu büyümelerin sürekli hale getirilmesi durumunda Hükümetin koyduğu çıtayı yakalayabilecek tek sektör olma şanslarının olduğunu belirtti. Kaya, 2023 hedeflerini sektör olarak yakalayabileceklerini kaydederek şöyle devam etti:
“Hedeflerimiz büyük. Bu ülke için canını feda ed enler varsa en azından onların hatırına bizim 2-3 saat daha fazla mecburiyetimiz var. 2018’de hedeflerimiz büyük ve inşallah hepsini de başaracağız.”

“Kims enin hayal etmediği yere geliriz”
Kaya, Türkiye olarak doğaltaş ihracatını 8-10 milyar dolarlara getirm enin de zor olmadığını ifade ederek şöyle konuştu: “Dünyanın doğaltaşta en şanslı ülkesiyiz. Rezervin ötesindeki şansımız, r enk seleksiyonumuz. Hangi taş moda ise onu sahaya sürebiliyoruz. Modadan çok etkil enmey en, değişmey en taşlarımız var. Dün açıp olmaz deyip kapattığımız ocaklar şu an moda. Örneğin gri taşlar. Uç ürünlere yönelirsek, ülkemizdeki algıları y enebilirsek, belediyeleri de işin içine sokarsak inanın kims enin hayal etmediği yere geliriz.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.