Emrah Serbes’in ehliyetine el konulması için talep geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emrah Serbes’in ehliyetine el konulması için talep geldi
20 Ara 2017 / Çar 12:51
/ 87 Kez Okundu
| |

İzmir-Aydın otoyolunda, önünde ilerleyen otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan" 22,5 yıl hapis ile yargılanacak olan Behzat Ç

İzmir-Aydın otoyolunda, önünde ilerleyen otomobile çarparak 3 kişinin ölümüne neden olan, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmaktan" 22,5 yıl hapis ile yargılanacak olan Behzat Ç.’nin senaristi, yazar Emrah Serbes’in, alacağı cezayı çektikten sonra 3 yıl süreyle araç kullanmaması için ehliyetine el konulması yönünden savcılıktan talep g eldi.
İzmir-Aydın otoyolunda, Behzat Ç.’nin senaristi Emrah Serbes’in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil Torbalı Kavşağı yakınlarında Ayhan Özç elik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada Özç elik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özç elik olay yerinde yaşamını yitirmişti. Kazada ağır yaralanan Nilgün Özç elik ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Feci kazanın ardından 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Olaydan bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını ifade ederek Torbalı Adliyesine teslim olan Emrah Serbes ise daha sonra tutuklanırken, Doğru ise itirafın ardından serbest kaldı.

İstenen ceza
Torbalı Başsavcılığı hazırladığı fezlekede Emrah Serbes’in TCK’nın 85/2. maddesi gereğince "bilinçli taksirle adam öldürmek" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapsi istendi. Torbalı’da ağır ceza mahkemesi olmadığı için fezleke, iddianame oluşturulması için yaklaşık 2 hafta önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Serbes için "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Öte yandan, iddianamede kaza sırasında Serbes ile aynı araçta olan ve ilk aşamada aracı kendisinin kullandığını ileri süren arkadaşı Kenan Doğru için ise "suçu üstlenmek" suçundan 2 yıla kadar hapis istendi.

Savcılıktan ehliyetine el konulması talebi
Savcılığın, Emrah Serbes’in 3 yıl süreyle araç kullanmaması için ehliyetine el konulmasıtalep ettiği ortaya çıktı. Emrah Serbes, aldığı cezayı tamamladıktan sonra eğer savcının talebi uygun görülürse, bir süre direksiyon başına geçemeyecek. Emrah Serbes, İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıkarılacak.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.