Engelli çift, seferberlikle son engeli de aştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engelli çift, seferberlikle son engeli de aştı
28 Şub 2018 / Çar 11:35
/ 96 Kez Okundu
| |

Muş’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında ders almaya başlayan bedensel engelli çift, 7’den 70’e herkese örnek oluyor

Muş’ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuma Yazma Seferberliği" kapsamında ders almaya başlayan be densel engelli çift, 7’ den 70’e herkese örnek oluyor.
Muş’ta ‘Okuma Yazma Seferberliği’nin başlatılmasının ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne başvuru yaparak ders başı yapan engelli Sa dettin Şavlı ve engelli eşi Aliye Şavlı, okuma yazma öğreniyor. Engelli çift için açılan özel bir sınıfta gönüllü öğretmen tarafından ders veriliyor. Durumdan büyük memnuniyet duyan Şavlı çifti, böyle bir fırsatın sunulmasının kendilerini son derece memnun ettiğini ifa de ettiler.
2 yaşındayken çocuk felci geçirdiğini hatırlatan 47 yaşındaki engelli Sa dettin Şavlı, "Belim den felcim. Şu anda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğün de okuma yazma kursuna geldim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve eşi Emine Erdoğan’a çok teşekkür e derim, böyle güzel bir etkinlik başlattıkları için. Eski den böyle bir imkan yoktu. Daha önce den bizler okula gidiyorduk, ama şimdi okul bize geliyor, öğretmenler bize geliyor. Bu yüz den bütün engelliler şu an bilgisayar ortamında, normal ortamda hayatlarını sürdürüyorlar. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Eşimle beraber bu kursa katıldık. Allah öğretmenlerimiz den, müdürlerimiz den duyarlılıkları için razı olsun. Bize ayrı sınıf verdiler. Bizler de devletimizin verdiği imkanlar doğrultusunda çok rahatız, asansörlerimiz, arabalarımız çok iyi. Bir zorluk görmüyoruz, çünkü bütün engelleri kaldılar" dedi.

"Bize hayatı öğrettiler, yürümeyi öğrettiler"
Tek engellerinin okuma yazma olduğunu kay de den Şavlı, "Şu ana kadar sa dece bir engelimiz kalmıştı; o da okuma yazma, onu da aştık. Allah devletimiz den razı olsun. Okuma yazmayı tam olarak öğrendikten sonra biz bilgisayar başına geçebiliyoruz, sipariş alabiliyoruz, iş yapabiliyoruz, arkadaşlarla tanışabiliyoruz, bundan daha güzel bir şey olamaz. Hz. Ali’nin bir sözü var; ’Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’, şimdi biz de onların kölesiyiz. Cumhurbaşkanımızın ve eşinin kölesiyiz, çünkü bize bir harf değil 1001 harf öğrettiler, bize hayatı öğrettiler, bize yürümeyi öğrettiler. Ağlamak istiyorum, ne diyeceğimi bilemiyorum" ifa delerini kullandı.

"Eşimle beraber kursa geliyorum"
Engelli olduğunu ve okuma yazmasının olmadığını ifa de e den Aliye Şavlı da, "Küçükken çok heveslendim, imkanlar ne deniyle okula gi demedim. Evlendikten sonra bu imkanlar oldu, kurslar açıldı. Eşimle beraber kursa geliyorum. Eşimle beraber bana bir sınıf ve öğretmen verildi. Şu anda okuma yazmayı öğreniyorum. Bir yere gittiğimiz zaman çok zorlanıyorduk, bir adres sorduğumuzda okuma yazma olmayınca her yer de takılıyorsun. Okuma yazma olduğu zaman her yer den geçebiliyorsun. Çok şükür şimdi de o imkanları devlet bize verdi" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katkı ve desteğiyle ‘Okuma Yazma Seferberliği’nin başlatıldığını anımsatan gönüllü öğretmen Erhan Onurtak da, "Seferberliğe yönelik biz de bir şeyler katmak için gönüllü ders vermekteyiz. Sabah 09.00-12.00 saatleri arasında dersim bittikten sonra 13.00-14.30 saatleri arasında ise be densel engelli bireylerimize ders vermekteyiz" dedi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak alan taraması gerçekleştirdiklerini ifa de e den Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman ise "Yapmış olduğumuz alan taramasında engelli çiftimize yardımcı olmak istedik. Şu anda gün içerisin de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze geliyor ve arkadaşlarımızın yardımlarıyla sınıfa kadar getirilip götürülüyorlar. Burada özellikle sınıf öğretmenimiz gönüllü olarak bu işte görev almak istediler. Okuma yazma kurslarını başlattık. Şu anda ilerleme kat ettiler. İnşallah kursumuzun sonunda kendilerine okuma yazma belgelerini de vereceğiz" şeklin de konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.