Engellilere yönelik sanat ve meslek kursları devam edecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Engellilere yönelik sanat ve meslek kursları devam edecek
26 Mar 2018 / Pzt 12:57
/ 80 Kez Okundu
| |

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik açılan sanat ve meslek kurslarının devam edeceği açıklandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere yönelik açılan sanat ve meslek kurslarının devam edeceği açıklandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ortopedik engelliden işitme engelliye kadar çeşitli engel gruplarındaki vatandaşların sanat, spor ve meslek kurslarında kendilerini geliştirme imkanı bulduğu belirtilerek, engelliler için sanat ve meslek kurslarının süreceği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından mevcutta devam eden mefruşat, el sanatları, kumaş boyama gibi çeşitli sanat ve meslek kursları ile engelli Spor Merkezindeki sportif kursların yoğun ilgi gördüğü kaydedildi.
“Yaptığımız ürünlerle mutlu oluyoruz”
Kumaş Boyama Kursu Öğreticisi Burcu Pektaş, bugüne kadar çeşitli branşlarda 10 kurs açtıklarını ve şu an Kumaş Boyama Kursunun devam ettiğini söyledi. Kumaş boyama ile ilgili bilgi veren Pektaş, “Çalışma yapacağımız malzemede önce çizim yapıyoruz. Çizim üzerinde kumaş boyaları ile boyama yapıyoruz. Çeyizlik ürünler, dekoratif tablolar, havlular, çanta ve namazlıklar hazırlıyoruz” dedi.
Kursların kendilerine çok faydalı olduğunu belirten kursiyerler de “El becerilerimizi geliştiriyoruz. Yaptığımız ürünlerle mutlu oluyoruz. Hem güzel vakit geçiriyoruz hem de el işlerini öğreniyoruz. Satış olduğunda aile bütçemize de katkı oluyor” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.