Erzincan da 39 bin öğrenci ders başı yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erzincan da 39 bin öğrenci ders başı yaptı
18 Eyl 2017 / Pzt 14:28
/ 9 Kez Okundu
| |

Erzincan da 39 bin 390 öğrenci ve 3 bin 278 öğretmen ders başı yaptı

Erzincan da 39 bin 390 öğrenci ve 3 bin 278 öğretmen ders başı yaptı.
2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamın da Erzincan Melikşah İlkokulun da tören düzenlendi.
Gerçekleştirilen törene Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Tören, Saygı duruşun da bulunulmasının ardın dan okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardın dan günün anlam ve önemine binaen konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün eğitimin sadece eğitimcilere bırakılacak ka dar basit bir mesele olmadığına dikkat çekerek, eğitimin sokaklar da, caddelerde, toplu taşıma araçların da ve ailelerde olması gerektiğini söyledi.
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise konuşmasın da Erzincan da eğitimin arzu edilen hedeflere ulaşılmasını temenni ederek, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise konuşmasın da ülke genelinde LYS sınavların da geçen yıl 20’inci olduklarını, TEOG sınavların da ise 5’inci olduklarını belirterek, TÜBİTAK, Bilim Fuarları, Bu Benim Eserim yarışmaları, Eğitimde yenilikçi yaklaşımlar, meslek liselerinin yarışmaları ve 4006 yarışmaların da elde edilen Türkiye birinciliklerinden ötürü eğitim camiasını kutladı.
Konuşmaların ardın dan minik öğrenciler halk oyunu, erik dalı gösterileri ve okudukları şiirlerle katılımcılar dan büyük alkış aldı. Daha sonra dördüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan minik öğrencilere hoş geldin çiçeği sundular. Ardın dan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ile beraberindeki protokol mensupları ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldılar.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ders zilinin çalınmasıyla sınıfların daki sıralarına yerleşen öğrencilerle sohbet ederek, ders kitaplarını dağıttı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.