Eskişehir’deki misafir öğrencilerden Bilecik’e ziyaret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eskişehir’deki misafir öğrencilerden Bilecik’e ziyaret
26 Mar 2018 / Pzt 14:10
/ 128 Kez Okundu
| |

Eskişehir’de bulunan üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrenciler, Yunus Emre Uluslararası Derneği (YUDER) tarafından düzenlenen gezi programı kapsamında dün Bilecik’e gitti

Eskişehir’de bulunan üniversitelerde öğrenim gören yabancı öğrenciler, Yunus Emre Uluslararası Derneği (YUDER) tarafından düzenlenen gezi programı kapsamında dün Bilecik’e gitti.
YUDER olarak gerçekleştirilen gezi programına 14 ülkeden yaklaşık 50 uluslararası öğrenci katıldı. Öğrenciler Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Gösteri Salonu’nda 3 boyutlu olarak Bilecik belgeselini izledi. Daha sonra Büyük Şehir Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini ziyaret eden grup, Bilecik ilinin yakın geçmiş tarihine ilişkin bilgi ve görsellerin bulunduğu alanlarda fotoğraf çektirdi. Rehber eşliğinde Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nin gezilmesinin ardından öğrencilere Osmanlı şerbeti ikram edildi. Bilecik’te ev sahipliği yapan İnsan Yardım Vakfı (İHH) Bilecik Başkanı Şemsettin Yıldırım ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Fedaresyonu (UDEF) Bilecik temsilcisi Hasan Cinit, öğrencilere Söğüt’te bulunan Ertuğrulgazi türbesini gezdirdi.
Misafir öğrenciler için düzenlenen gezide konuşan YUDER Başkanı Nihat Demir, öğrencilere Türkiye’nin geçmişini yakından tanıtmak amaçladığını ifade etti. Demir, “Şehrimizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, öğrenim gördükleri ülkenin tarihini öğrenmek için Ertuğrulgazi’yi ve Bilecik’i gezdiler. Özellikle son yıllarda yayınlanan dizilerin de etkisi ile Türk tarihini merak eden öğrenciler, Osmanlı Devletinin kurucusu sayılan Ertuğrulgazi ve Osmangazi’nin hocası ve kayın pederi Edebaliyi ziyaret ederek, Türk tarihi hakkında bilgi sahibi oldular. Bilecik Belediyesi tarafından yapılan tarih şeridinde 600 yıllık Osmanlı tarihini öğrenme fırsatı bulan gençler böyle bir devletin kurulduğu bölgeyi ziyaretten memnun kaldılar. Amacımız onlara Türkiye’nin geçmişini daha yakından tanıtmaktır. Bu öğrencilere gelecekte kendi memleketlerinde Türkiye’yi temsil edecekler. Bu nedenle onlar için Türkiye’nin geçmişini öğrenmek önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Ertuğrulgazi’nin mezarında alp kıyafetleri ile nöbet tutan askerlerle hatıra fotoğrafı çektiren gençler geziden oldukça memnun kaldıklarının ifade ederek, bu geziyi organize eden YUDER’e teşekkür ettiler.
Tarih boyunca, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bilecik toprakları tanıma turu, öğrencilerin Eskişehir’e geri dönmesi ile sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.