Eskişehirli sanatçılardan Gürleyik Köyü’ne kültür, sanat, tarih ve doğa gezisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Eskişehirli sanatçılardan Gürleyik Köyü’ne kültür, sanat, tarih ve doğa gezisi
22 Kas 2017 / Çar 11:11
/ 173 Kez Okundu
| |

Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER)’e üye sanatçılar; Eskişehir’in Gürleyik mahallesi (Gürleyik Köyü)’ne giderek, Gürleyik’in kültür, sanat ve tarihi yerlerini gezerek incelemelerde bulundular

Eskişehir Kültür Sanat Derneği (ESKÜDER)’e üye sanatçılar; Eskişehir’in Gürleyik mahallesi ( Gürleyik Köyü)’ne giderek, Gürleyik’in kültür, sanat ve tarihi yerlerini gezerek incelemelerde bulundular.
ESKÜDER Başkanı Gazi Durusu, Gürleyik Köyü’ne yapılan gezi hakkında yaptığı açıklamada, “Derneğimize üye sanatçılarımızla birlikte Gürleyik Köyü’ne gittik. Gürleyik Köyü’nün tarihi, kültürel yerlerini gezdik ve incelemelerde bulunduk. Gürleyik Köyü’nün doğasını seyrettik. Gürleyik Köyü’nde doğa hakim ve doğa çok güzel ve insanın ruhunu dinlendiriyor. Gürleyik’te; 1700 yılında yapılan tarihi eserler, konaklar, hamam ve cami var. Sanatçı arkadaşlarımızla Gürleyik’i gezerek bilgi sahibi olduk ve Gürleyik’e hayran kaldık. Şair arkadaşlarımız, Gürleyik ile ilgili burada şiir okudular. Eskişehirli ses sanatçılarımız Tuğba Şen, Ali Osman Ballık, Gürleyik’te Eskişehir türkülerini seslendirdiler. Ozanımız Hasan Bakırcı sazı ile Eskişehir türkülerini söyledi. Sanatçımız Mehmet Korkmaz da, seslendirilen türkülere davul ve zurna çalarak eşlik etti. Halk oyunları gösterilerini sundu. Gürleyik Derneği Başkanı Halit Gürsoy da bize ev sahipliği yaptı. Gürleyik’te güzel, sanatsal ve kültürel etkinlik düzenledik” diye ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.