ESOGÜ’de ‘Bağımlılıkla İlgili Konferans ve Karikatür Sergisi’

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ESOGÜ’de ‘Bağımlılıkla İlgili Konferans ve Karikatür Sergisi’
08 Mar 2018 / Per 16:34
/ 88 Kez Okundu
| |

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Genç Yeşilay Kulübü tarafından Türkiye’de kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Bağımlılıkla İlgili Konferans ve Karikatür Sergisi’ düzenledi

Eskişehir Osmangazi Üni versitesi (ESOGÜ) Genç Yeşilay Kulübü tarafından Türkiye’de kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Bağımlılıkla İlgili Konferans ve Karikatür Sergisi’ düzenledi.
Konferans ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salon’unda gerçekleşti. Konferansın açılışında konuşan ESOGÜ Genç Yeşilay Kulübü Başkanı Fatma Kılıçarslan, Yeşilay’ın 98 yaşına girdiğini, bu yıl da 1-7 Mart tarihleri boyunca tüm Türkiye’nin yeşile boyandığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından konferans Prof. Dr. Sıtkı Karaca ve ESOGÜ Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Sultan Kılıç’ın konuşmaları ile devam etti.
Prof. Dr. Sıtkı Karaca, Yeşilay’ın gelecek nesillerin sağlıklı ve özgürlük bireyler olarak yetişmesi üzerine inşa etmiş bir kurum olduğunu vurgu yaptı. Prof. Dr. Sıtkı Karaca, Yeşilay’ın madde bağımlılığını önleme yönünde bir hareket olduğunun altını çizerken, “Yeşilay, 1920 yılının zorlu zamanlarında gelecekteki tehlikeyi gören aydınların düşüncesidir. Maddi bir kurtuluşu manevi bir kurtuluşla desteklemedikçe gerçek bir medeniyet iddiasında bulunamazsınız” sözlerine yer verdi.
Prof. Dr. Fatma Sultan Kılıç ise ‘Hedef sensin’ adlı sunumunda bağımlılık konusunda hedefin genç nesil olduğunu ve bağımlılık konusunda yüzdelik dilimin çoğunluk olarak 16-25 yaş aralığı olduğunu belirtti. Her sigara, alkol ve madde kullanan insanın bağımlı olmadığını belirten Prof. Dr. Fatma Sultan Kılıç bunun gittikçe ciddi boyutlara ulaşan bir süreç olduğunun altını çizdi. Bağımlılığın psikolojik ve fizyolojik olmak üzere iki ayrı temele dayanan nedenlerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Fatma Sultan Kılıç fizyolojik bağımlılıklarda iradenin yeterli olmayacağına ve tedavinin zorunlu olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Fatma Sultan Kılıç gençlere bağımlılıktan korunmak için neler yapabilecekleri konusunda da bilgiler vererek enerjilerini doğru yerlere kanalize etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Etkinlik Prof. Dr. Fatma Sultan Kılıç’ın gençlerden gelen soruları cevaplandırması ve Karikatür Sergi’sinin gezilmesi ile sona erdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.