Faruk Eczacıbaşı’nın "Daha Yeni Başlıyor" kitabı raflarda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Faruk Eczacıbaşı’nın
09 Mar 2018 / Cum 11:03
/ 233 Kez Okundu
| |

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın "Daha Yeni Başlıyor" adlı kitabı raflarda yerini aldı

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın "Daha Yeni Başlıyor" adlı kitabı raflarda yerini aldı.
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın "Daha Yeni Başlıyor: Geleceğin Dünyasında Esneklik, Yakınsama, Ağ Yapısı ve Karanlık Taraf" isimli ilk kitabı raflarda yerini aldı.
Eczacıbaşı, ilk kitabı "Daha Yeni Başlıyor"da, iş ve teknoloji dünyasındaki deneyimlerinin yanı sıra Türkiye’nin bu alanda yaşadığı dönüşümleri ve dünyadaki son gelişmeleri ele alıyor. Kitap iletişim ve teknoloji dünyasındaki gelişmelerin ışığında, iyisi ve kötüsüyle gelecekte insanlığı nelerin beklediğini tartışmaya açıyor.
Tarihe bakıldığında, her şeyin buhar makinesiyle başladığına dikkat çeken Eczacıbaşı kitabında, "Yeryüzünde yaşayan bir tür olarak insan, bu buluşla birlikte 18. yüzyılın son çeyreğinden itibaren sürekli hızlanan ve kendisini diğer türlerden kesin olarak ayıran bir sürece girdi. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde, her iki günde bir insanlık tarihinin başlangıcından 2003’e kadar üretilmiş toplam bilgi miktarı kadar bilgi üretiliyor. Bu durum, miktar ve hız olarak baş döndürücü elbette ama bunun da ötesinde, ortaya çıkan karmaşıklık düzeyi üzerine düşünmek gerekiyor; bu karmaşıklık son derece önemli sonuçlara yol açıyor ve bu sonuçların hepsi birbirine bağlı" ifadelerine yer veriyor.
Eczacıbaşı kitabında, getirdiği köklü değişiklikler nedeniyle interneti milat olarak değerlendiren ve 1989’da suya atılan çakıl taşının halkalarının 30 yıla yakın bir sürede yayılarak toplumun bütün katmanlarını etkileyen bir güce dönüştüğünü vurguluyor.
Koç Üniversitesi Yayınları’ndan teknoloji/sosyoloji kategorisinde 263 sayfa olarak çıkan kitabın tüm telif gelirleri Faruk Eczacıbaşı tarafından Türkiye Bilişim Vakfı’na bağışlandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.