FETÖ hükümlüsü iş adamının kızına da by lock’tan ceza

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
FETÖ hükümlüsü iş adamının kızına da by lock’tan ceza
23 Mar 2018 / Cum 12:20
/ 146 Kez Okundu
| |

Kayseri’de geçtiğimiz haftalarda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görülen davada ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezası alan iş adamı Necmi S

Kayseri’de geçtiğimiz haftalar da FETÖ/PDY soruşturması kapsamın da görülen dava da ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçun dan 11 yıl 3 ay hapis cezası alan a damı Necmi S.’ın kızı Fatma S. Ö.’de örgütün gizli ilet im ağı by lock programını kullandığı iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.
24 Kasım 2017’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamın da yaptığı operasyon da telefon hatları üzerinde örgütün gizli haberleşme ağı ’ by lock’u kullandığı iddiasıyla Necmi S.’ın kızı Fatma S. Ö. gözaltına alınmış, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava da tutuksuz sanık Fatma S. Ö. ve avukatı hazır bulundu.
By lock adlı programı kullanmadığını söyleyen Fatma S. Ö., “Ben kullanmadım. Tülin S. ve Akif kod adlı Ser dal K. isimli imamın eşi Pınar K. bu programı kullandı. Telefonumu onlara veriyordum. Pınar K. yazıyordu. O telefonuma indirm olabilir ama ben kullanmadım” dedi.
BABASINA 11 YIL, KIZINA 6 YIL HAPİS
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Fatma S. Ö.’ye ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçun dan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Fatma S. Ö.’nün babası a damı Necmi S. da 6 Mart’ta görülen dava da ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçun dan 11 yıl 3 ay hapis cezası almıştı.
4 SANIĞA FETÖ’DEN CEZALAR
Öte yan dan aynı mahkemede başka dosyalar da yargılanan sanıklar dan tutuklu Muzaffer M.’a ‘silahlı terör örgütü üyesi olma’ suçun dan 8 yıl 9 ay hapis, tutukluluk devam, tutuksuz sanık Mehmet S.’e aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis, tutuklu Erkan S.’a 6 yıl 3 ay hapis, tahliyesine ve etkin p manlıkta bulunan tutuklu Hacı Mehmet A.’a 1 yıl 6 ay 22 gün hapis ile tahliyesine karar verildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.