FETÖ’den hakim ve savcı çifte 6 yıl 3’er ay hapis

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
22 Şub 2018 / Per 17:10
/ 159 Kez Okundu
| |

Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında ByLock kullandığı tespit edilen eski savcı ve hakim karı-koca, yargılandıkları mahkeme tarafından 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı

Samsun’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında ByLock kullandığı tespit edilen eski savcı ve hakim karı-koca, yargılandıkları mahkeme tarafından 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Amasya Savcısı Ahmet Gazi Yakar ile tutuksuz olan hakim eşi Meliha İmran Yakar’ın Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaları sona erdi. Meslekten ihraç edilen karı-koca bugün son kez hakim karşısına çıktı. Meliha İmran Yakar duruşmada hazır bulunurken, Ahmet Gazi Yakar ise duruşm aya tutuklu bulunduğu Tokat T Tipi Kapalı Cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen Ahmet Gazi Yakar ile Meliha İmran Yakar, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Ahmet Gazi Yakar’ın tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.