FETÖ’den yargılanan Prof. Dr. Gözaydın’a beraat

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
31 Oca 2018 / Çar 17:46
/ 66 Kez Okundu
| |

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Prof

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın beraatine karar verildi.
FETÖ’yle bağlantılı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında terör örgütü üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Prof. Dr. İştar Gözaydın ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Gözaydın hakkında soruşturma kapsamında ‘örgüt üyeliği’ suçundan dava açıldığını hatırlattı. Savcı, dosyadaki deliller değerlendirildiğinde Gözaydın’ın örgüt üyeliğinden değil, ‘örgüte üye olmaksızın örgüt adına suç işlemek’ suçundan cezalandırılması gerektiğini kaydetti.
Mütalaanın ardından söz alan sanık Gözaydın, “Katılmış olduğum TV programı bir fikri ortaya koymak için katıldığım bir programdır. Davet edildiğim her basın organlarına akademisyen ve hukukçu olarak katıldım. Benim söylediğim bir hukukçu, bir siyaset bilimci olarak herhangi bir yapının terör örgütü olarak kabul edilmesi için yargı kararı olması gerektiğidir. Hayatım boyunca hiçbir siyasi görüşe sempati duymadım” diye konuştu.
Daha sonra son sözü sorulan sanık Gözaydın, beraatini talep ederek, “Bu süreç benim için zor bir süreç, iki gün önce eşimin kolon kanseri olduğunu öğrendik. Bir an önce bu kabusun sonlanmasını istiyorum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyadaki deliller, sanığın suç içindeki durumu, eylemin ortaya çıkma şekli birlikte ele alındığında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Gözaydın’ın beraatine karar verdi. Gözaydın hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını hükmeden mahkeme heyeti, dava kapsamında 3 ay tutuklu kalan Gözaydın’a tazminat davası açma hakkının bulunduğunu hatırlattı.
Kararın ardından salondan çıkan Prof. Dr. İştar Gözaydın, yakınlarına sarılarak kararın sevincini yaşadı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.