Fetullah Gülen’in yeğenine 7,5 yıl hapis

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fetullah Gülen’in yeğenine 7,5 yıl hapis
08 Mar 2018 / Per 13:55
/ 81 Kez Okundu
| |

Kayyum atanan Kaynak Holding’te avukatlık yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni olan Kemalettin Gülen, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kayyum atanan Kaynak Holding’te avukatlık yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni olan Kemalettin Gülen, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kayyum atanan Kaynak Holding’te avukatlık yapan ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni olan Kemalettin Gülen’in "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılandığı dava karara bağlandı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kemalettin Gülen ile avukatları katıldı.
Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Gülen’in, "FETÖ/PDY üyeliği" suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Mütalaaya karşı beyanda bulunan sanık Gülen ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Dosyada yer alan banka hesabına para yatırma, çocuğu koleje yazdırma gibi deliller ipe sapa gelmez, hukuki gerçeklere uymayan delillerdir. Bunların cezai müeyyidesi yoktur. Beraat ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Söz alan Gülen’in avukatı ise müvekkilinin Ergenekon davasının iki oturumunda tanıklık yapmasının bu davaya etki etmeyeceğini kaydetti. Müvekkilinde herhangi bir ByLock kaydı bulunmadığını ileri süren avukat, “ Fetullah Gülen’in, sanık Kemalettin Gülen ile ilgili, ‘yeğenimdir ama kendisiyle bir tanışıklığımız yok’ beyanının olduğunu ve bu ifadenin medyaya yansıdı. Müvekkilimin tahliye ve beraatine karar verilmesini istiyorum” diye konuştu.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Gülen’in "silahlı terör örgütü üyeliği (FETÖ)" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Bu hükümde herhangi bir takdiri indirim uygulanmazken, sanığın yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine karar verildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.