Filistin’de bir haftada 4 kişi öldü, bin 778 kişi yaralandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Ara 2017 / Sal 15:58
/ 26 Kez Okundu
| |

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasının ardından Filistin genelinde çıkan protesto gösterilerine İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti bin 778 kişi yaralandı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul ettiğini açıklamasının ardından Filistin genelinde çıkan protesto gösterilerine İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 4 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi hayatını kaybetti bin 778 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi yaralandı.
Filistin Sağlık Bakanlığı Salı günü yayımladığı basın açıklamasında, işgal altındaki Batı Şeria’da ve Kudüs’te İsrail güvenlik güçlerinin protestoculara yaptığı müdahale sonucu 1399 kişi" href="/tag/kisi/"> kişinin yaralandığını, bunlardan 3’ünün de gerçek mermiyle yaralandığını belirtti.
İsrail işgal güçlerinin kullandığı plastik kaplı mermilerden 323 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi, göz yaşartıcı gaz bombasından 998 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi yaralandı. 2 4 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi ise darp edilme, düşme ve yanma şeklinde yaralandı.
Gazze şeridinde ise Perşembe gününden beri 382 yaralandı. Gazze’de 85 kişi" href="/tag/kisi/"> kişinin kauçuk kaplı mermiyle yaralandığı, 235’inin gaz solumaktan, 12 kişi" href="/tag/kisi/"> kişinin dayak, düşme ve yanma şeklinde yaralandığı belirtildi. 21 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi gaz bombasının isabet etmesinden yaralandı. 15 kişi" href="/tag/kisi/"> kişi ise bombardımandan yaralandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.