Gebzeli gençler, yaşadıkları kenti yeniden tanıdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gebzeli gençler, yaşadıkları kenti yeniden tanıdı
13 Mar 2018 / Sal 11:04
/ 39 Kez Okundu
| |

Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilen “41 Genç 41 Gelecek” eğitim projesi öğrencileri düzenlenen gezi etkinliğiyle yaşadıkları kenti daha yakından tanıma fırsatı buldular

Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilen “41 Genç 41 Gelecek” eğitim projesi öğrencileri düzenlenen gezi etkinliğiyle yaşadıkları kenti daha yakından tanıma fırsatı buldular.
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in en eğitim alanındaki en önemli projelerinden biri olan “41 Genç 41 Gelecek” projesi öğrencileri, yaşadıkları kent olan Gebze’yi yakından tanıma fırsatı buldular. Gençlerin Gebze bölgesinde gerçekleştirdiği tarihi gezide Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı İsmail Kahraman rehberlik etti. Gençler, ilk olarak 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda bulunan Çoban Mustafa Paşa Camisi ve Külliyesini gezdi. İsmail Kahraman, Çoban Mustafa Paşa hakkında gençleri bilgilendirdi.
Gençlerin bir sonraki durağı ise, Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağını kurduğu ve vefat ettiği Hünkar Çayırı oldu. Hünkar Çayırını gezen gençlere Fatih Sultan Mehmet’in hayatından kesitler anlatıldı. Daha sonra Eskihisar’da bulunan Osman Hamdi Bey Müzesini gezen gençler müzede bulunan eserleri inceleme fırsatı buldu. Daha sonra TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezini ziyaret eden öğrenciler, yapılan çalışmalar ve araştırmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.
Gebze’yi gezen gençler son olarak Eskihisar Kalesi ve Sultanorhan’da bulunan İlyas Bey Türbesini ziyaret etti. Türbede dua eden gençler, tarihi Gebze turlarını tamamladı. Gebze’de yaşamalarına rağmen birçok yeri ilk defa gördüklerini ifade eden gençler, Gebze Belediyesi’ne teşekkür ettiler.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.