Giresun’da Katı Atık ve Bertaraf Tesisi’nin kapasite artırımına tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Giresun’da Katı Atık ve Bertaraf Tesisi’nin kapasite artırımına tepki
17 Kas 2017 / Cum 14:02
/ 105 Kez Okundu
| |

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesi sınırları içerisinde bulunan Katı Atık ve Bertaraf Tesisi’nde kapasite artırımına gidiliyor

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesi sınırları içerisinde bulunan Katı Atık ve Bertaraf Tesisi’nde kapasite artırımına gidiliyor. Kapasite artırımıyla ilgili vatandaşlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenirken, toplantıda vatandaşlar mevcut tesise ve kapasite artırımına tepki gösterdi.
Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED İzin ve Denetim Şube Müdürü Abdullah Ayaz, “Giresun ili, Görele, ilce Çavuşlu Beldesi Taş Ocağı mevkiinde, Giresun İli Katı-Sıvı Atık ve İçme Suları Birliği tarafından yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Söz konusu projeye ilişkin, proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerinizi almak amacıyla geldik” dedi.
Geçmişte Çavuşlu çöp tesisinde yaşanan olaylardan bahseden Çavuşlu Belde Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise “Burası imar planında sosyal tesis alanı olarak gözüküyordu şimdi burada Giresun Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen görevli arkadaşlarımız anlatıyor da buradaki kokuyu duymuyorlar. Burası belediyenin sınırları içerisinde bulunmaktadır. Burada iki sefer mahkeme kazandık. Üçüncü mahkeme için keşif yapıldı. İkinci mahkemeden sonra burası Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlendi. İki sefer mahkeme kazanılmış yere tekrar çöp kapasitesini büyütmeye ne gerek vardır. Bunu ilgili arkadaşlar bize açıklasın. Mevcut çöp alanının karşısında bulunan alan için bu toplantı yapılıyor.Burada vahşi depolamanın dışında hiçbir şey yapılmıyor. Ben Belediye Başkanı olarak bu çöp tesisine karşı olduğumu herkes biliyor. Mevcut çöp tesisine karşıyken, kapasite artırımını hiç istemiyoruz” dedi.
Vatandaşlar ise kendilerini bilgilendirmek maksadıyla gelen yetkilileri protesto ederek tepkilerini gösterdi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.