Gösterilerde Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma yaşandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gösterilerde Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışma yaşandı
29 Ara 2017 / Cum 16:12
/ 47 Kez Okundu
| |

Filistin’in birçok şehrinde cuma namazı sonrası yapılan gösterilerle ABD Devlet Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması protesto edildi

Filistin’in birçok şehrinde cuma namazı sonrası yapılan göster ilerle ABD Devlet Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması protesto edildi. İsrail işgal kuvvetleri gösteric ilere müdahale edince şiddetli çatışmalar çıktı.
Cuma namazı sonrası bir grup Filistinli, Mescid-i Aksa’ya doğru yürüyüş yaptı. Nablus’un güneyindeki Beita kasabasında İsrail işgal kuvvetleri ile iler" href="/tag/filistinl iler/">Filistinl iler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Nablus’un güneyindeki Luban, Huvare ve Salim beldelerinde iler" href="/tag/filistinl iler/">Filistinl ilerin yaptığı protesto yürüyüşleri ise İsrail polisi tarafından engellendi. İsrail polisi, gösteric ilerin üzerine göz yaşartıcı gaz bombası ve plastik mermi attı. Olaylarda bazı gösteric iler yaralandı.
El Halil kentinde de cuma namazı sonrası kalabalık İbni Rüşt Meydanı’ndan İsrail polisinin bulunduğu noktalara yürüdü. Filistinli protestocular yürüyüş sırasında Trump’ın kararını kınayan sloganlar attı. Gösteric iler Şehitler Sokağı’na geldiğinde İsrail polisi müdahale etti. Müdahale üzerine çatışma çıkarken, gösteric iler atılan gaz yaşartıcı bombalardan dolayı solunum zorluğu yaşadı. Kızılay görevl ileri yaralananları tedavi etti. ilerde" href="/tag/goster ilerde/">Göster ilerde yaralanan 66 yaşındaki Sadi el Heşlemun, 71 yaşındaki Mahammed Şaban el Netşeh ve 58 yaşındaki Abdurrah Dedah hastaneye kaldırıldı.
El-Bireh şehrinin kuzey girişinde ise İsrail işgal kuvvetleri ile Filistinli gençler arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Çatışmaların devam ettiği kaydedildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.