Gümüşhane’de festival coşkusu başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gümüşhane’de festival coşkusu başladı
25 Ağu 2017 / Cum 23:48
/ 32 Kez Okundu
| |

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek olan 23

Gümüşhane Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek olan 23. Gümüşhane Uluslararası Kuşburnu, Pestil, Lültür ve Turizm Festivali başladı.
Gümüşhane Belediyesince Bağlarbaşı mahallesinde şehrin giriş noktasına yaptırılan 7 metre yüksekliğindeki pestil ve kuşburnu anıtının açılışının yapılmasıyla başlayan festivalde Trabzon, Gaziantep ve Gürcistan’dan gelen halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi.
Anıtın açılışında konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, geçen yıl başladıkları anıt çalışması kapsamında 70’e yakın eseri değerlendirdiklerini anıtın kentin ana ürünleri olan pestil, köme ve kuşburnu meyvesini simgelediğini söyledi.
Anıt açılışının ve festival ateşinin yakılmasının ardından Gümüşhane Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu.
Çelenk sunumunun ardından Vali Memiş, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Başkan Çimen ve katılımcılar Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) tarafından hazırlatılan 70 metre uzunluğundaki ayyıldız işli pestil ile yaklaşık bir kilometrelik festival kortej yürüyüşünü gerçekleştirdi.
Yürüyüşün ardından Atatürk Caddesi’nde kurulan platformda Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Milletvekilleri Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül vatandaşlara hitap etti cadde üzerinde kurulan stantları gezdi.
Mahalli sanatçılar İrfan Akgül, Hüseyin Kaya, Özkan Pekin’in birbirinden güzel parçalarını seslendirdiği programın final sanatçısı olan Koray Avcı ise alanda bulunan binlerce kişiye ilerleyen saatlere kadar unutulmaz bir gece yaşattı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.