Gürbüz Doğan Ekşioğlu “Benim Kedilerim” ile Çağdaş Sanatlar Galerisinde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Gürbüz Doğan Ekşioğlu “Benim Kedilerim” ile Çağdaş Sanatlar Galerisinde
16 Eki 2017 / Pzt 12:55
/ 33 Kez Okundu
| |

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun ‘Benim Kedilerim’ adlı resim sergisini konuk etmeye hazırlanıyor

Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun ‘Benim Ked ilerim’ adlı resim sergisini konuk etmeye hazırlanıyor.
20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin eserlerinin serg ilendiği “Salvador Dali/ Zodyak-Pantagruel” ile kapılarını açan; Hanefi Yeter’in Ahval adlı resim ve heykel sergisi, Suluboya Günleri ve Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eskişehir Odunpazarı Seramik Pişirim Çalıştayı ile Uluslararası Cam Festivali’ne katılan sanatçıların yaptığı eserlere ev sahipliği yapan Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, bu kez de Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Benim ilerim”" href="/tag/ked ilerim/">Ked ilerim” adlı resim sergisini konuk edecek. Resimleri dünyanın en önemli derg ilerinden “The New Yorker” ve “Forbes”de kapak olan, iki resmi ise “UNICEF” tarafından kartpostal olarak yayımlanarak dünyanın her yerine dağıtılan; uluslararası üne sahip sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun en önemli yapıtlarından oluşan özel bir seçki Eskişehirli sanatseverler ile bir araya gelecek. Bugüne kadar 27’si uluslararası, 44’ü ulusal olmak üzere 71 önemli ödülün sahibi olan sanatçının en ünlü kedi resimleri 21 Ekim Cumartesi Günü 18.00’de sanatseverlerle buluşacak. Küratörlüğünü sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı sergide; Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun kedi resimlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü sanatçıların kedi söylemi aforizmaları da yer alacak.

“Odunpazarı sanatın şölen alanı”
Sanata değer katmak anlayışıyla iddialı sanatsal etkinlikleri kentine taşıyan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı’nın sanatın şölen alanı olduğunu vurguladı. Başkan Kurt, “Hem estetiği hem anlamı hem de mizahı öne çıkararak, kendini var eden ünlü sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nu en önemli temalarından olan ked ileriyle konuk etmek, sanat şölenimizi daha da şenlendirdi” dedi.
23 Kasım’a kadar her gün ziyaret ed ilebilir
Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Benim ilerim”" href="/tag/ked ilerim/">Ked ilerim” adlı resim sergini merak eden vatandaşlar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında Çağdaş Sanatlar Galerisini ziyaret edebilir. “Benim ilerim”" href="/tag/ked ilerim/">Ked ilerim” resim sergisi, 23 Kasım 2017 Cuma Gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.