Helicobacter pylori tedavisi migreni de ortadan kaldırıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Helicobacter pylori tedavisi migreni de ortadan kaldırıyor
07 Şub 2018 / Çar 17:35
/ 26 Kez Okundu
| |

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde hizmet veren Op

Balıkesir’in Bandırma ilçesin de hizmet veren Op. Dr. Tuğçe Karaçay, yapılan klinik çalışmalarda kronik baş ağrılarından yakınan hastaların mi delerin de helicobacter pylori görüldüğünü ve bu bakterinin tedavi edilmesiyle birlikte migren ağrılarının ortadan kaybolduğunu söyledi.
Helicobacter pylori tedavisinin kişi için birçok mi de şikayetlerinin ortadan kalkacağı anlamına geldiğinin altını çizen Op. Dr. Tuğçe Karaçay, “Yapılan çalışmalar kronik baş ağrılarından yakınan hastaların önemli bir kısmında helicobacter pylori mi de bakterisi tespit edildi. Bu bakteriyle müca dele sırasında migren ataklarının ve şid detinin azaldığı görüldü. Mi de şikâyetleri genellikle basit bir yanma-ekşime den, kıvrandırıcı ve gece uykudan dahi uyandırabilen ağrılar ve yemek borusuna kadar uzanan yakıcı ağrılara kadar varabilmektedir. Rahatsızlığın ülser (mi de mukozasında yara) mi yoksa halen gastrit (mi de mukozasının basit enflamasyonu) aşamasında mı olduğu, yerleşimin ağırlıklı olarak mi de mi yoksa onikiparmak bağırsağında mı olduğu, ya da yemek borusuna kadar uzanıp uzanmadığı hakkında kesin bilgi ancak endoskopi ile el de edilebilir. Bunun için anestezi eşliğin de hastaya ince bir hortum şeklin de yutturulan tetkik aracının içerisin deki optik sistemler vasıtasıyla yemek borusundan onikiparmak bağırsağına kadar tüm bölgeler ayrıntılı bir şekil de gözle görülebilmektedir. Aynı zamanda cihazın ucundaki aletler ile alınan küçük bir mukoza örneği biyopsisin de Helicobacter varlığı ya da yokluğu da olarak araştırılabilmektedir. Sonuçta tedaviye antibiyotik eklenip eklenmeyeceğine de bu testin sonucuna göre karar verilebilmektedir” dedi.
Karaçay, helicobacter pylori taşıyan hastaların normal kişilere göre 4 kat daha fazla mi de kanseri gelişme riski olduğunuda sözlerine ekledi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.