Hem öğreniyorlar, hem kazandırıyorlar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hem öğreniyorlar, hem kazandırıyorlar
08 Şub 2018 / Per 17:28
/ 25 Kez Okundu
| |

Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Proğramlı Anadolu Lisesi Tarım Bölümü öğrencileri, Tarım Uygulamaları kapsamında okulun bodrum katında istiridye mantarı üretimine başladı

Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Proğramlı Anadolu Lisesi Tarım Bölümü öğrencileri, Tarım Uygulamaları kapsamında okulun bodrum katında istiridye mantarı üretimine başladı.
Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi Tarım Bölümü Öğretmeni Murat Çay önderliğinde öğrenciler, sera ve bahçe bitkileri ve sebzelerinden sonra, ilk kez okulun bodrum katında istiridye mantarı yetiştirmeyi başardılar. 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin çalışmaları ile yetiştirilen istiridye mantarı Okul Aile Birliğine katkı sağlamak amacı ile kilosu 10 TL’den satışa sunuldu. Tadı, lezzeti ve verimi ile oldukça ekonomik olduğunu belirten Tarım Öğretmeni Murat Çay, ’’Sera ve bahçe çalışmalarımızın ardından bu yıl deneme amaçlı olarak okulun bodrum katında 40 torba içinde yetiştirmeye başladık. Yaklaşık iki haftadır satışını yapıyoruz. Satın alanlar lezzetinden memnun. Talep çok. Gelecek yıl yaygın halde üretimine devam edeceğiz. Elde edilen gelir okulumuzun ihtiyaçları için aile birliğine katkı olacak.’’ dedi.
Sarıgöl Milli Egemenlik Çok Programlı Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ulaş Efe, sera ve bahçe çalışmalarının ardından istiridye mantarı yetiştirmeyi de öğrendiklerini söyledi.
Sarıgöl Milli Egemenli Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayten Beycan da, okulun vizyonunun çevreye tarım alanında örnek teşkil ettiğini belirterek, ’’Okulumuzda öğrencilerimizin tarım derslerinde çevre çiftçilerinde örnek alacakları çalışmalar yapıyor. Bu nedenle bu yıl çevreye örnek olması için istiridye mantarı yetiştirdik.’’dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.