Her gün kilometrelerce yürüdü, kenar mahalleden Balkan Şampiyonluğuna ulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Her gün kilometrelerce yürüdü, kenar mahalleden Balkan Şampiyonluğuna ulaştı
31 Eki 2017 / Sal 09:51
/ 89 Kez Okundu
| |

Siirt’te 11 nüfuslu ailenin ortanca kızı Şenay İder, her gün antrenman yapmak için kilometrelerce yürüyerek, zor şartlarda hazırlandığı Bocce’de Balkan Şampiyonu olarak, büyük bir başarıya imza attı

Siirt’te 11 nüfuslu ailenin ortanca kızı Şenay İder, her gün antrenman yapmak için kilometrelerce yürüyerek, zor şartlarda hazırlandığı Bocce’de Balkan Şampiyonu olarak, büyük bir başarıya imza attı. Hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu anlatan İder, Türk bayrağını göndere çekmeyi hayal ettiğini vurguladı.
Siirt’te ağırlıklı olarak maddi durumu düşük ailelerin yaşadığı Ulus Mahallesi’nde 11 nüfuslu ailenin ortanca kızı olan 17 yaşındaki Şenay İder, babasının teşvikiyle başladığı Bocce’de, zor şartlar altında başarılarına başarı ekliyor. Antrenman yapmak için her gün kilometrelerce yürüyen İder, Türkiye Şampiyonluğunun ardından Balkan Şampiyonu olarak hem ailesinin hem kentinin hem de Türkiye’nin göğsünü kabarttı. İder, hedefinin dünya şampiyonu olarak, Türk bayrağını göndere çektirmek olduğunu vurguladı.

“En büyük destekçim babam”
Antrenmanlara zor şartlar altında katıldığını anlatan İder, “9 kardeşiz, benimle beraber 2 kardeşim spor yapıyor. En büyük destekçim olan babam sporla ilgilenmemi çok istiyordu. Ben de onun isteği üzerine antrenmanları kaçırmıyorum ve büyük başarı gösterdim. Disiplinli çalışma sonucu Türkiye şampiyonluğu elde ettim. Uluslararası şampiyonada 2’nciliğim oldu ve son olarak da Bulgaristan’da yapılan Balkan Şampiyonasında tüm rakiplerimi yenerek şampiyon oldum. Başarılarımda en büyük destekçim babamdır. Onun desteği olmasaydı buralara kadar gelemezdim. Babamın son hayali Dünya Şampiyonu olmamdır. Bunu da başaracağım. Dünya şampiyonu olup, bayrağımı göndere çekeceğim. Buradan anne ve babalara sesleniyorum, çocuklarını spora yönlendirsinler, 7 den 70’e herkes spor yapmalı” dedi.

“Kızımla gurur duyuyorum”
Çocuklarını spora teşvik eden ve destekleyen Baba Nasip İder, kızıyla gurur duyduğunu belirterek, “54 yaşındayım, emekliyim. Çocuklarımı spora gönderdim. Her gün 3 kilometre yol yürüyerek spor yapmaya gidiyor. Kızım Türkiye şampiyonu, akabinde Balkan Şampiyonu oldu. Gurur duyuyorum. Kızımın dünya şampiyonu olup bayrağımızı dalgalandırmasını istiyorum. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

“Hedefimiz dünya şampiyonluğu”
Bocce Antrenörü Mesut Eryeşil ise Dünya Bocce Şampiyonasına hazırlanan Şenay’ın çok yetenekli olduğunu vurgulayarak, Balkan Şampiyonluğu derecesi ile yetinmeyeceklerini, hedeflerinin dünya şampiyonluğunu alıp, yurda dönmek olduğuna dikkat çekti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.