IdeaSoft kadınların iş gücüne katılım oranını artıracak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
IdeaSoft kadınların iş gücüne katılım oranını artıracak
28 Şub 2018 / Çar 12:20
/ 90 Kez Okundu
| |

Ideasoft, Türkiye’de yüzde 29 olan kadınların iş gücüne katılım oranını artırmak amacıyla ’e-ticarette Kadın Girişimcileri Destekleme Seminerleri’ne başlıyor

Ideasoft, Türkiye’de yüzde 29 olan kadınların gücüne katılım oranını artırmak amacıyla ’e-ticarette Kadın Gir imcileri Destekleme Seminerleri’ne başlıyor.

Türkiye’nin önemli e-ticaret altyapı sağlayıcılarından IdeaSoft, her yıl yüzde 30’un üzerinde büyüyen e-ticaret pazarına kadın gir imcileri kazandırmak amacıyla ’Kadın Gir imcileri Destekleme Seminerleri’ne başladığını açıkladı. IdeaSoft Genel Merkezi’nde 2 ayda bir ücretsiz olarak düzenlenecek olan seminerlerin ilki, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek.

Yapaılan açıklamada; şirketin ortaklarıyla birlikte hayata geçireceği seminerlerde; e-ticaretin temelleri kadın gir imcilere anlatılırken aynı zamanda bütünleşik olarak ödeme sistemleri ve dijital pazarlama konuları da ele alınacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek ilk seminerde; IdeaSof İş Ortaklıkları Müdürü Eray Şentürk, Türkiye ve Dünya’da e-ticareti; Tek Kılavuz Dijital Ajans İş Gel tirme Müdürü Kerem Aktaş, internet reklamcılığı ve dijital pazarlamayı ve iyzico Ödeme Sistemleri Kanal Yöneticisi Demet Uygun ise ödeme sistemlerini anlatacak.

E-ticaret sektörüne kazandırmak amacıyla kadın gir imcilerin yanlarında olduklarını belirten IdeaSoft Kurucu Ortağı Seyhun Özkara, "Uluslararası Çalışma Örgütü İstatistikleri’ne (ILOSTAT) göre Türkiye’de kadınların gücüne katılım oranı son yıllarda artarak yüzde 29’a yükseldi. Bununla beraber, bu oran halen Avrupa Birliği ortalamasının, yüzde 50’nin, oldukça altında. Artık kadınlar teknolojiyi kullanarak fikirlerini daha rahat hayata geçirebiliyor. Aslında teknoloji, bir anlamda herkese ’eşit fırsat’ sunuyor. Bizler de kadın gir imcilerimizi destekleyerek hem onlara e-ticaret alanında fırsat yaratmak istiyoruz hem de kadınların gücüne katılım oranını artırarak ülkemizin GSYİH’sına katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yerel yönetimler bünyesindeki kadın gir imcilere de destek veren IdeaSoft, Ocak ayında Yalova Ticaret Odası bünyesinde Yalova Kadın Gir imciler Farkındalık Zirvesi düzenledi. Nisan ayında ise Bursa Yıldırım Kadın Gir imi ve Üretim İşletme Kooperatifi bünyesindeki üye ve kursiyerlere e-ticareti anlatacak.
Katılımın ücretsiz olduğu Kadın Gir imcileri Destekleme Seminerleri kurumun internet adresinden kayıt olunabileceği kaydedildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.