İki metal çubukla tüm ağrılara son veriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
10 Oca 2018 / Çar 12:08
/ 164 Kez Okundu
| |

Diyarbakırlı fizyoterapist Yakup Gümüştaş, kentte ilk kez uygulanan ve iki metal çubuk yardımıyla yapılan graston tekniğini kullanarak vücuttaki tüm kas ağrılarına 3 seansta son veriyor

Diyarbakırlı fizyoterapist Yakup Gümüştaş, kentte ilk kez uygulanan ve iki metal çubuk yardımıyla yapılan graston tekniğini kullanarak vücuttaki tüm kas ağrılarına 3 seansta son veriyor.
Graston tekniği, vücutta yaşanan rahatsızlığa uygun tercih edilecek egzersizin yanı sıra özel olarak tasarlanan paslanmaz çelik aletleri kullanarak yumuşak doku onarımı için kanıtlanmış bir teknik olarak dünyanın farklı ülkelerinde kullanılıyor. Türkiye’de de kullanımı yaygın olan graston tekniği, Fizyoterapia Sağlıklı Yaşam Merkezi ile ilk kez Diyarbakır’da da uygulanmaya başladı. Fizyoterapist Yakup Gümüştaş, en çok üç seansta vücutta bulunan ağrılara son veriyor.
Yaklaşık 5 ay önce Diyarbakır’da özel Fizyoterapia Sağlıklı Yaşam Merkezini açtıklarını belirten fizyoterapist Gümüştaş, graston tekniğinin Orta Asya kökenli olduğunu söyledi. Kullanılan metaller sayesinde ağrıları minimize ettiklerini ifade eden Gümüştaş, "Kullandığımız metallerle yapışkanlığı açıyoruz, ilgili bölgenin kanlanması, o bölgenin hareketliliği ve dolaşımı, sinirsel uyarıyı da bu teknikle artırabiliyoruz. Bu teknik bölgenin dolaşımının yenilenmesi, cerrahi müdahale sonrası bulunan izlerin kanlanma yoluyla sinirsel uyarının o bölgede artması ve o bölgenin tekrardan eski özelliğini kazanmasına yönelik uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücudun bütün kasları iki metal çubukla eski özelliklerine kavuşmalarını sağlayabiliyoruz. Genelde ortopedik rehabilitasyon sonrasında uzun süreli alçıdan sonra bazı bölgelerde ezilmeler gözlenebiliyor. Bunları açmak bazı durumlarda hasta için çok acı verici olabiliyor. Basit görünebilir ama biz bu iki metal parçası ile ilgili bölgedeki problemi giderip eski işlevine kavuşmasını sağlıyoruz. İki metalle gerekirse o bölgedeki en fazla 3 seansta ağrıyı kesip, tekrardan fonksiyonelliğini kazandırabiliyoruz. Bunu Diyarbakır’da biz tek yapıyoruz” dedi.
Oğlu bisikletten düşerek kolunu kıran ve alçı sonrasında hareketlerinde sıkıntı olduğu için Fizyoterapia Sağlıklı Yaşam Merkezine gelen Murat Gözen isimli vatandaş ise, “Oğlum temmuz ayında kolunu kırdı. Kolu yaklaşık 1 ay alçıda kaldı, sonra kolunda hareket kısıtlılığı oldu. Bu tekniğin Diyarbakır’da uygulandığını duyunca seans almaya başladık. Dünyada kanıtlanmış bir teknik olduğunu biliyoruz. Bu kasılan kaslardaki yapışıkları en kısa sürede ortadan kaldırmaya yarıyor. Fizik tedavi aldık, ağrıları vardı, bu tekniği ağrısız acısız olması nedeni ile tercih ettik” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.