İngiltere, komaya giren eski Rus ajanı için alarmda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İngiltere, komaya giren eski Rus ajanı için alarmda
06 Mar 2018 / Sal 14:12
/ 40 Kez Okundu
| |

İngiltere’nin Wiltshire bölgesinde dün bilinmeyen bir maddeye maruz kalarak komaya giren eski Rus ajanının durumunun kritik olduğu bildirildi

İngiltere’nin Wiltshire bölgesinde dün bilinmeyen bir maddeye maruz kalarak komaya giren eski Rus ajanının durumunun kritik olduğu bildirildi.
Geçtiğimiz Pazar günü 66 yaşındaki bir erkek ile 33 yaşındaki bir kadının İngiltere’nin güneybatısı Wiltshire bölgesindeki alışveriş merkezinde bilinci kapalı halde bulunması üzerine İngiliz polisi harekete geçmiş, 66 yaşındaki kişinin eski Rus ajanı Sergei Skripal olduğu öğrenilmişti. Bilinmeyen bir maddeye maruz kalarak komaya giren çiftten ajanlık yaptığı gerekçesiyle Moskova’da vatana ihanetle suçlanan eski Rus Ajanı Sergei Skripal’in durumunun kritik olduğu bildirildi.
İngiliz polisi, Skripal’ın maruz kaldığı maddenin henüz belirlenemediğini belirtti. Terörle mücadele görevlisi Mark Rowley, "Şahitlerle konuşuyoruz. Olay yerinde adli tıp örnekleri alıyoruz, toksikolojik çalışmalar yapıyoruz ve bu bize cevap bulmamıza yardımcı oluyor. Hatırlamak zorundayız. Rus sürgünleri ölümsüz değil, hepsi ölecek ve ölümlerle ilgili her zaman komplo teorileri olabilir. Ancak aynı şekilde devlet tehditlerine karşı canlı olmalıyız" ifadelerini kullandı.
Kremlin, İngiltere’nin konuya ilişkin soruşturmada yardım istediğinde işbirliğine hazır olunduğunu bildirdi.
66 yaşındaki Skripal, 2010’da ABD ile Rusya arasında yapılan “casus takası”nın ardından İngiltere’ye yerleşmişti. Rus ordusunda askeri istihbarat albayı olarak çalışan Skripal, 2006’da İngiltere için casusluk yaptığı gerekçesiyle 13 yıl hapse mahkum edilmişti. Skripal’ın Avrupa’da görev yapan Rus istihbarat ajanlarının kimliklerini İngiltere İstihbarat Servisi’ne (MI6) verdiği iddia ediliyordu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.