İnşaat Mühendisleri Odası mühendis adayları için teknik gezi düzenledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnşaat Mühendisleri Odası mühendis adayları için teknik gezi düzenledi
16 Kas 2017 / Per 12:11
/ 36 Kez Okundu
| |

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile aralarında yabancı öğrencilerinde bulunduğu 110 mühendis adayı için teknik gezi düzenledi

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile aralarında yabancı öğrencilerinde bulunduğu 110 mühendis adayı için teknik gezi düzenledi.
Mühendis adayı öğrenciler GASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarına devam ettiği Gaziantep İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ile Oğuzeli ilçesinde yapımı devam eden Biyogaz şantiyesini gezdi. İnşaat Mühendisleri Odası, Gaziantep Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinden öğrencilerin bulunduğu 110 İnşaat Mühendisi adayı öğrenci GASKİ Genel Müdürlüğünün çalışmalarına devam ettiği Gaziantep İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini ve Oğuzeli ilçesindeki Biyogaz tesislerini gezerek. bilgi aldı. Teknik geziye İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ve yönetim kurulu üyeleri, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Latif Karadağ katıldı. Biyolojik Atıksı Arıtma tesisi ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Hüseyin Sönmezler, "100 milyon TL bütçeli, 1 milyon nüfusun 200 bin metreküp atık suyunu arıtacak, azot ve fosfor giderimli, ileri biyolojik tipte, Avrupa Birliği standartlarına uygun bir tesis inşa ediyoruz. Belirtilen zamandan önce bitirerek Gaziantep halkının hizmetine sunacağız" dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk ise, "Oda olarak çeşitli zaman aralıklarında mühendis adayı öğrenci arkadaşlarımız için farklı alanlarda teknik inceleme gezileri düzenliyoruz. Bu en önemli teknik gezilerimizden birini yapıyoruz. Çünkü inşaat mühendisleri okullarından mezun olduklarında hep büyük binalar yapmayı hayal ederler. Aslında bizim mesleğimizde çok farklı alanlar bulunmaktadır. Bunlardan birisi ve en önemlisi alt yapı inşaatlarıdır. Mühendis adayı arkadaşlarımızda bilinç oluşturmak ve farklı alanlarda da çalışabileceklerini anlamaları açısından önemli bir yerde bulunuyoruz. Türkiye’nin en büyük arıtma tesisini yerinde inceleme fırsatı yakaladığımız için hem bizler hem de öğrenci arkadaşlarımız çok şanlıyız. Bize bu imkanı sağlayan genel müdürüme ve Belediye başkan yardımcısı Latif Karadağ’a teşekkür ederim" diye konuştu.
Daha sonra Oğuzeli ilçesinde bulunan Biyogaz tesislerini de gezen mühendis adayı öğrenciler yetkililerden çalışmalar konusunda bilgi aldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.