Iraklı genç kız savaş anılarını unutmak için resim yapıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Iraklı genç kız savaş anılarını unutmak için resim yapıyor
13 Mar 2018 / Sal 12:30
/ 134 Kez Okundu
| |

Irak’taki iç savaş sırasında ailesiyle kaçarak Türkiye’ye gelen Ayşe Ziya Salman, çocukluk dönemine ait savaş anılarını resim yaparak atlatıyor

Irak’taki iç savaş sırasında ailesiyle kaçarak Türkiye’ye gelen Ayşe Ziya Salman, çocukluk dönemine ait savaş anılarını resim yaparak atlatıyor.
2003 yılında Irak’taki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelen Ayşe Ziya Salman, çocukluk yıllarındaki savaş anılarını silerek, Türkiye’deki yeni hayatını tuvale aktarıyor. Kütahya Lisesi 12. sınıf öğrencisi olan 18 yaşındaki Salman, tuvallere artık umudu resmediyor. Türkiye’de güzel ve umutlu duygular ile resim yaptığını anlatan genç ressam, “Irak’ta iken resim yapamıyordum, çünkü hep korku, üzgünlük ve savaş vardı. O yüzden çoğu resimleri yapamadım. Türkiye’ye geldikten sonra savaş anılarımı unutmak için resim yapmaya devam ettim. Gördüğünüz gibi resimlerim hep mutlu ve neşeli, çünkü savaş anılarımı unutmak için resimlerimi yapmaya devam ettim” diye konuştu.
Küçük yaşlardan beri resme ilgisi olduğunu söyleyen Salman, “Türkiye’ye geldiğimde resme devam ettim ve baktım ki resimlerim çok olmuş, sonra sergi açmaya karar verdim ve ilk sergimi AVM’de açtım. Daha sonra okuldaki arkadaşlarım ve öğretmenlerim için okulda sergi açtım. Modern ve klasik tarzda resimler yapıyorum. Benim için her resmin bir anlamı ve anısı var. İnşallah resim yapmaya devam edeceğim” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.