Irkçılığa karşı çekilen “Lohberg Mucizesi” adlı filmin galası yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Irkçılığa karşı çekilen “Lohberg Mucizesi” adlı filmin galası yapıldı
04 Şub 2019 / Pzt 16:08
/ 33 Kez Okundu
| |

Almanya’da, Türk kökenli gençlerin rol aldığı, “Lohberg Mucizesi” adlı ırkçılığa ve dışlanmaya karşı çekilen filmin galası yapıldı. Dinslaken kenti, Türk kökenli belediye başkan yardımcısı Eyüp Yıldız, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı olduklarını söyledi.

Almanya’da son yıllarda artan ırkçı olaylara ve söylemlere karşı çekilen “Lohberg Mucizesi" adlı film büyük ilgi gördü. Filmin galasında konuşma yapan filmin yönetmeni Ayşe Kalmaz, "Öncelikle King’s Sport Dinslaken spor kulübünün yönetimine, üyelerine ve filmde rol alan gençlere çok teşekkür ediyorum. Lohberg semtinde doğan ve yaşayan gençler, burada geçmişten bugüne yaşananları bizzat kendileri oynayarak canlandırdılar’’ dedi. King’s Sport Dinslaken Spor Kulübü Başkanı Mesut Yıldırım, “Bizler burada yıllardır yaşıyoruz. Bizleri hep kötü biliyorlar. Buradaki yaşayan millette kötü bir damga vurdular. Burada yanlış yapanlar var ise, onlarda bizim insanımız ve bunun da temizlemesi var ise, onu da bizim insanlarımız yapacak. Biz bu filmde insanların gerçekleri görüp gözünü açmasını istiyoruz. Bu filmde de göstermek istedik. Dışarıdan yabancıların bize bakış açısının değişmesini istiyoruz. Eğer birileri bu semtin gerçek yüzünü bilmek istiyorsa, o zaman bizleri dinlemesi lazım. İkinci filmi de çekmeyi düşünüyoruz. Bu filmde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu gece bu film galasında bulunanlara da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

"Dernekler, bu tür projelere daha çok sahip çıkmalı’’
Dinslaken Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldız ise, “Çok ilgi çeken bir filmdi. Konu olarak toplumun burada yaşadıkları aktarılmış. Korkuları, acılarını ve hislerini canlandıran güzel bir film olmuş. Buradaki toplum kendini dışlanmış görüyor. Lohberg halkı için bu durum üzücü. Bizler burada huzur ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Türk, Alman, İngiliz, Fransız veya Rus hiç fark etmez. Biz hepimiz insanız ve biriz. Irkçılığa, dışlanmaya ve ayrımcılığa karşıyız. Kim olursa olsun, hangi dinden ve ırktan olsun, yeter ki insan olsun. Bu filmde King’s Sport Dinslaken Spor Kulübü’nün emeği çok olduğunu gördüm. Lohberg’de onca Türk dernekleri ve teşkilatları var. Ama maalesef ne yazık ki, sadece bir tane derneği gördüm bu filmde rol almış. Öbür dernekler ve teşkilatlar neden yok. Kapılarını kapatmasınlar, kapılarını herkese açsınlar" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.