İş-Kur’dan Muğla’ya 50 milyon TL’lik istihdam ödeneği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İş-Kur’dan Muğla’ya 50 milyon TL’lik istihdam ödeneği
09 Şub 2018 / Cum 12:27
/ 34 Kez Okundu
| |

Çalışma ve İŞ Kurumu Genel Müdürlüğü 2018 yılında Muğla’ya yaklaşık 50 milyon TL tutarında istihdam ödeneği ayırdı

Çalışma ve İŞ Kurumu Genel Müdürlüğü 2018 yılında Muğla’ya yaklaşık 50 milyon TL tutarında istihdam ödeneği ayırdı. Geçen yıl artı istihdamda Türkiye birincisi olan, istihdamda ilk beş il arasında yer alan Muğla’nın bu yıl istihdam hedefi 100 bin kişi.
2017 yılında 35 bin kişiye istihdam hedefi koyan Muğla Çalışma ve İş Kurumu bu hedefini ikiye katladı ve 73 bin 400 vatandaşın istihdamını sağladı. Bu rakamla artı 3,5 istihdam ile Türkiye birincisi olan Muğla, istihdam artış sıralamasında da Türkiye’de ilk beş il arasında yer aldı. Muğla’da işbaşı eğitim programlarına ağırlık veren Muğla İş-Kur Muğla Müdürlüğü işbaşı eğitim programından yararlanan 60 kursiyer yapılan protokol ile Türkiye’de 4 bin 200 mağazası bulunan bir marketler zincirinin Muğla genelindeki 140 mağazasında istihdam edilecek.
60 kişilik işbaşı eğitim protokolü
İşbaşı eğitim programından yararlanan 60 kişinin istihdam edilmesi amacıyla Muğla Çalışma ve İş Kurumu’nda protokol töreni düzelendi. Törene Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli ile Mağazanın Muğla Bölge Yöneticisi Mehmet Güçlü katıldı. Protokol öncesi açıklama yapan Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, “Muğla’da kurumumuz tarafından iş bağı eğitim programları tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmamız hem eğitim programı hem de istihdam teşvikidir. Bu çerçevede iş başı eğitim programı kapsamında 60 kursiyerimiz protokol çerçevesinde 3 ay boyunca burada çalışacaklar sonra istihdamlarına devam edilecekler. Bu istihdam süresince de 36 ay boyunca işverenimizin ödemek zorunda olduğu işveren katılım payını da biz ödeyeceğiz. Bu sayede hem bir mesleki eğitim programı aracılığı ile 60 vatandaşımızı iş sahibi yapacağız” dedi.
Törende konuşan marketler zinciri mağaza Muğla Bölge Yöneticisi Mehmet Güçlü, “Personel bulmakta zorlanıyoruz. İş-Kur aracılığı ile personel ihtiyacımızı tamamlıyoruz. Önceki yıllarda da İş-Kur ile başarılı çalışmalarımız oldu. İş-Kur gerçekten bize uygun adayları belirleyerek istihdam etmemizi sağlıyor. İş-Kur Müdürlüğünden gelen personelimiz içinde şu anda mağaza yöneticisi durumunda olan arkadaşlarımız var. Bu anlamda İlyas Sarıyerli’ye teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu tür protokollere devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bütçe 50 milyon TL
Çalışma ve İş Kur Muğla Müdürü İlyas Sarıyerli, geçen yıl istihdam seferberliği kapsamında elde edilen başarının bu yıl da artarak devam edeceğini söyledi. Sarıyerli, “Geçtiğimiz yıl 35 bin istihdam hedefi koymuştuk. Bu rakam yaklaşık 74 bine ulaştı. Eğer beklentilerimiz gerçekleşirse bu yıl bu hedefi 100 bin kişiye taşımak istiyoruz. Bunun için Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz Muğla için yaklaşık 50 milyon TL bütçe ayırdı. Bu bütçe gerekli görüldüğü hallerde artabilir” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.