İslam Kalkınma Bankası Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Fonu Tanıtım Toplantısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Şub 2018 / Pzt 15:03
/ 107 Kez Okundu
| |

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Hızla gelişmekte olan ekonomi olarak ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023’e yürürken Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, hem ülkemizin hem de tüm İslam aleminin büyüme ve kalkınmasında çok önemli bir potansiyel taşıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Hızla gelişmekte olan ekonomi olarak ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023’e yürürken Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, hem ülkemizin hem de tüm İslam aleminin büyüme ve kalkınmasında çok önemli bir potansiyel taşıyor. Kurumumuz olarak bizde 5G, yeni teknolojiler, makineler arası haberleşme, akıllı şehirler, bulut sistemleri ve büyük veri yardımıyla bilgi ve iletişim teknolojilerini gelecekte bu büyümeyi artıracak en kilit sektör olduğunu düşünüyoruz" dedi.
BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, BTK’da gerçekleştirilen İslam Kalkınma Bankası Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Fonu Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, oluşturulan "Dönüşüm Fonu" ve "Katılım Platformu"nun küresel bir inovasyon ekosistemi oluşturmanın yanı sıra, bilim, teknoloji ve inovasyonla ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandıracak projelere destek vermenin hedeflediğini belirtti. Sayan, dijital çağın sunduğu sayısız fırsat ve yeniliğe rağmen çözülmeyi bekleyen birçok sorunun bulunduğunu ifade etti. Sayan, konuşmasına şöyle devam etti:
"Hızla gelişmekte olan ekonomi olarak ve Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023’e yürürken Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü, hem ülkemizin hem de tüm İslam aleminin büyüme ve kalkınmasında çok önemli bir potansiyel taşıyor. Kurumumuz olarak bizde 5G, yeni teknolojiler, makineler arası haberleşme, akıllı şehirler, bulut sistemleri ve büyük veri yardımıyla bilgi ve iletişim teknolojilerini gelecekte bu büyümeyi artıracak en kilit sektör olduğunu düşünüyoruz. Sahip olduğumuz bu potansiyeli ve enerjiyi sadece bölgemizde değil, tüm İslam dünyasında kalkınma yolundaki girişimlerin hizmetine sunmaya hazırız. Türkiye bilgi ve iletişim teknolojileri aracılığıyla tamamen dönüştürülmüş bir dijital ekonomi ve toplum oluşturmak için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.”
Sektördeki büyüme ve ortaya çıkan teknolojilerin yeni gereksinimleri de beraberinde getireceğini bildiren Sayan, " Bilim, teknoloji ve inovasyonda yazılım, donanım ve altyapı unsurlarında ithalata mahkum olmadan, ihtiyaç duyulan tüm kaynakların yerli ve milli üretim yoluyla tedarik edilmesinin önemine inanıyor ve bu kapsamdaki çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Toplantıya Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, İKB Türkiye Bölge Direktörü Saleh Jelassi, İKB Başkan Danışmanı Hayat Sindi de katıldı.
İKB Başkan Danışmanı Hayat Sindi ‘Katılımcı Kalkınma: Bilim, Teknoloji ve İnovasyon ile Yaşamların Dönüşümü’ konusunda bir sunum yaptı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.