İstihdam köprüsü bin 860 Bucalıyı iş sahibi yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İstihdam köprüsü bin 860 Bucalıyı iş sahibi yaptı
19 Mar 2018 / Pzt 13:08
/ 63 Kez Okundu
| |

Buca Belediyesinin istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Toplumsal İletişim Merkezi İstihdam Masası, iş arayanları iş sahibi yapmaya devam ediyor

Buca Belediyesinin istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Toplumsal İlet im Merkezi İstihdam Masası, arayanları sahibi yapmaya devam ediyor. İşveren ve arayanlar arasında köprü görevi görerek, Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası sizliğin önünde set olan İstihdam Masası, kurulduğu günden bu yana 1 860 Bucalı vatandaşı sahibi yaptı.
Buca Belediyesi Toplumsal İlet im Merkezi (TİM) İstihdam Masası düzenlediği toplantılarla kalifiye eleman arayan verenlerle arayanları buluşturuyor. Çalışabilecek durumdayken niteliklerine uygun bulamayan kentlinin ilk başvurduğu adres haline gelen İstihdam Masası ilçede sizliğin önüne geçerek Bucalıların yüzünü güldürüyor. Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası sizler ordusunu bir parçası olan 1 860 Bucalı Buca Belediyesi’nin İstihdam Masası ile sahibi oldu.
Firmaların taleplerine göre ihtiyaç duyulan personel şartlarını çeşitli kanallardan duyuran Buca Belediyesi İstihdam Masası, firma ile vatandaşları Çamlıkule Semt Evinde bir araya getiriyor. Toplu görüşmelerine katılan vatandaşlara önce veren firma yetkililerince çalışma şartları ve aranan nitelikler konusunda ön bilgilendirme yapılıyor. İşe başvurmak isteyen vatandaşlar yazılı başvurularının ardından mülakata alınarak değerlendiriliyor, nitelikleri uygun olanlar e yerleştiriliyor.
Vatandaşların eğitim, bilgi, beceri ve donanımına uygun alanlarının tek tek takip edilip e yerleştirilme anına kadar sürecin titizlikle yürütüldüğünü belirten yetkililer, firmaların talep ve kriterlerine göre hızlı yönlendirmelerle istihdam ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi. Buca Belediyesi İstihdam Masası yetkilileri vasıfsız, herhangi bir mesleği olmayan vatandaşları le buluşturmakta zorlandıklarını belirtirken, Buca Belediye’sinin İŞKUR, BEGOS gibi kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa açtığı ücretsiz meslek edindirme kurslarına yönelerek bilgi ve mesleki birikimlerini arttırmaları tavsiyesinde bulundu.
Buca’da sizlik sorunu yaşayan vatandaşların, İstihdam Masası’na 439 10 10 dahili 1086 numaralı telefonu arayarak başvuru yapabileceği belirtildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.